ОРБАН: Санкције Русији могле би да баце Европу на колена

ORBAN: Sankcije Rusiji mogle bi da bace Evropu na kolena

9 septembra 2022

PREMIJER Mađarske Viktor Orban izjavio je da pokušaji Zapada da oslabe Rusiju nisu uspeli, uprkos velikom broju sankcija koje su uvedene protiv Moskve, javlja MTI.

– Trenutno je protiv Rusije na snazi 11.000 sankcija, ali pokušaji da se Rusi oslabe nisu krunisani uspehom. Naprotiv, žestoka inflacija i deficit energije, izazvani sankcijama, mogli bi da bace Evropu na kolena – rekao je OrbanPrema njegovim rečima, ako se u Evropi ne promeni politika sankcija, situacija će biti teška.

Orban ističe da se treba „boriti protiv zelenih i birokrata, umešanih u geopolitičke igre“ kako bi ih ubedili da se ne odustaje od različitih izvora energije.

– Iz političkih razloga odustajemo od korišćenja različitih izvora energije i time sebi činimo život skupljim i otežavamo položaj sopstvene industrije u globalnoj konkurenciji – rekao je Orban.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio da Mađarska uopšte ne želi da razgovara o sankcijama Rusiji koje se tiču isporuka nafte i gasa. Po rečima Sijarta, „pošto nije moguće da se prirodni gas transportuje u vozu ili u ruksaku“, Evropa neće moći da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milutin says:

    Evropa od drveta ne vidi šumu. Neće Rusi da preusmere samo svoje energente u pravcu zemalja koji koje kreiraju novi svetski poredak zasnovan na ravnopravnosti. Oni će i sve ostale resurse da usmere u tom pravcu. Od nauke do prirodnih resursa. Zar Zapad nije ništa naučio kada je davno uveo sankcije Rusiji i time od nje, kao najvećeg uvoznika žitarica napravio najvećeg proizvođača i izvoznika tih proizvoda na svetu. Globalizam, koji podrazumeva uništavanje država, porodice, koji nameće protiv prirodne veze među ljudima koje nisu usmerene ka reprodukciji čoveka će da unište Zapad. Centralno mesto novog Sveta je upravo sve ono što je ljudsko i kao takvo je suprotnost globalizma. Jer globalizam nije slobodan protok ljudi, ideja, novčanih tokova. Globalizam je uništavanje ljudskosti. A sve ono čime se globalizam hvali da jeste se upravo razvija u novom svetskom poretku, ali zasnovanom na ljudskosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *