ОРБАН ШОКИРАО БРИСЕЛ: Треба нам нова европска десница

ОРБАН ШОКИРАО БРИСЕЛ: Треба нам нова европска десница

5 марта 2021

Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је данас на стварање новог савеза десничарских европских странака, након што је његов Фидес изашао из Европске народне партије (EPP), највеће политичке групације у Европском парламенту.

„Сада је задатак да изградимо крило европске демократске деснице без EPP“, написао је Орбан на свом Фејсбук налогу и додао да је „EPP коначно постала додатак европској левици“, пренела је Хина.Спор између вођства EPP и Фидеса траје већ годинама због неслагања у читавом низу питања.

Орбанова политика, укључујући мере против азиланата и закона усмерених против невладиних организација, супротстављале су га с колегама из EPP, као и са Европском комисијом у Бриселу.

Орбан је, с дрге стране, њих оптуживао да су се превише удаљили од својих конзервативних вредности, пише агенција DPA.

Чланство Фидеса у највећој европској политичкој групацији суспендовано је 2019, а 12 посланика те странке у среду је напустило највећу посланичку групацију у Европском парламенту.

Према речима Орбана, ново крило европске деснице биће дом „за све европске грађане који не желе мигранте, мултикултурализам, који не зависе од ЛГБТ маније, већ штите хршћанске вредности и поштују национални суверенитет“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Косовац says:

    Први пут чујем да неко из ЕУ критикује ЛГБТ манијаке. Значи, Орбан се може сврстати у нормалне људе. И веома храбре, зато што критикујући педере може навући велику беду на врат. А он се видимо не плаши уопште. После раскринкавања сорошоида у Мађарској, ово је други велики поен за Орбана. Наравно поен код нормалних људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u