ОРБАН ШОКИРАО БРИСЕЛ!

ORBAN ŠOKIRAO BRISEL!

12 juna 2017

Mađarska nije antievropska i njena vlada zastupa istinsku evropsku poziciju, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, dodavši da EU nije isto što i Brisel, već dobrovoljni savez nezavisnih država. Mađarski predsednik je okrivio Brisel za sukob Mađarske i EU.

– Mađarska nikad nije bila niti je antievropska. Naprotiv, vlada zastupa pravu evropsku poziciju, štiteći sadašnji evropski ugovor, uključujući i prvobitnu raspodelu nadleženosti izmedju članica i Brisela. Brisel je promenio svoju poziciju, a ne Mađarska – rekao je on.

Orban je u mađarskom parlamentu optužio Brisel i da „otvoreno stoji na strani terorista“, što je za njega, neshvatljivo.

Povodom slučaja muškarca osuđenog u Mađarskoj zbog vođenja grupe migranata koji su napali mađarsku policiju duž južne granice, Orban je rekao da su za Brisel važnije „apsurdne laži Ahmeda H. očigledno“ nego bezbednost Mađara, prenosi MTI.

Govoreći o američkom finansijeru Džordžu Sorošu, Orban je rekao da je apsurdno da „finansijski špekulant“ postavlja smernice za Brisel i govori šta Evropa treba da radi dok mu se evropski lideri „klanjaju“, rekao je Orban.

KOMENTARI2 komentara

  1. general says:

    Eh da mi imamo jednog ovakvog...?

    • Kosovac says:

      @ general,…. Mnogi od nas su to isto pomislili. Međutim, kada bi se javio opet takav kod nas, opet bi morao Hag da otvori radnju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *