ОРБАН: Свет не зна зашто Американци не желе крај украјинског сукоба

ОРБАН: Свет не зна зашто Американци не желе крај украјинског сукоба

14 јула 2023

Нико на свету не разуме због чега Сједињене Америчке Државе не желе да коначно дође до краја украјинског сукоба, рекао је данас премијер Мађарске Виктор Орбан, након чега је додао да свет чека одговор на то питање.

Конфликт у Украјини може се завршити одмах када то пожеле у Вашингтону, поновио је он и данас, објаснивши то тиме што је Украјина изгубила суверенитет, остала без новца и војне индустрије, тако да је у том смислу у потпуности зависна од САД и Запада.„Ако Американци желе мир, он ће наступити сутра ујутру. А зашто они то не желе – то је питање о којем размишља цео свет. На ово питање нисмо добили одговор ни на НАТО самиту“, рекао је Орбан данас за радио „Кошут“.

Премијер Мађарске се осврнуо и на захтев Кијева да уђе у НАТО и поручио да сматра да би улазак Украјине у Алијансу у овом тренутку довео до почетка новог светског рата. То је разлог због чега то још није учињено, НАТО лидери су на последњем самиту у Литванији поступили правилно, оцењује он.

„Становници Запада желе рат“, док су Украјинци, како је казао, веома „агресивни“ и стално нешто захтевају за себе. Због тога, он сматра да ће сукоб дуго трајати, на шта Мађарска мора бити спремна, јер се ради о војном сукобу у суседној земљи.

Орбан је последњих месеци иступио са низом изјава у којима је показао забринутост за ситуацију не само у Украјини и Русији, већ и у Европи у целини. Он веома често упозорава да се нешто што пре мора предузети како се сукоб не би раширио по европском континенту, и у том контексту до сада је више пута говорио да је стога неопходно ојачати земљу и војску, јер „долази време када ће слабе нације нестати, а јаке остати“.

(РТ Балкан)

KOMENTARI4 коментара

 1. Velika Metla says:

  Ти си са америчким сатанистима у истом строју, а с ким си такав си. Од твоје приче нема вајде. Изађи из тог злочиначког савеза и нећеш бити једини врло брзо. Све остало је празно наклапање.

 2. Velika Metla says:

  Ти си са америчким сатанистима у истом строју, а с ким си такав си. Од твоје приче нема вајде. Изађи из тог злочиначког савеза и нећеш бити једини врло брзо. Све остало је празно наклапање. ХРАБРОСТ СКУПО КОШТА...., КУКАВИЧЛУК ЈОШ ВИШЕ !

 3. Miroslav says:

  Американци неће да прекину сукоб јер у Америци главну реч води Амерички Војни Комплекс који као фармацеутске корпорације гурају своју агенду да се производ прода под разним изговорима а у случау Амерке, ради се о великом новцем са којим су поткупљени сви битни Сенатори који одобравају сукобе широм света ради ПРОФИТА.

 4. Gagi says:

  Satanisti su u svojoj agendi planirali, da se smanji broj stanovnika na planeti. Nije lose da se obimnije krene od pravoslavnih Slovena. Jedino raduje sto ce to biti i u njihovoj kuci, ovolike socijalne izbeglice na vec postojece socijalne slucajeve, nijedan budzet na svetu nije u stanju da pokrije. Zbog toga ce ici na drasticno smanjivanje ljudske populacije i kod njih, sto je vec pocelo da se priprema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u