ОРБАН: Свет не зна зашто Американци не желе крај украјинског сукоба

ORBAN: Svet ne zna zašto Amerikanci ne žele kraj ukrajinskog sukoba

14 jula 2023

Niko na svetu ne razume zbog čega Sjedinjene Američke Države ne žele da konačno dođe do kraja ukrajinskog sukoba, rekao je danas premijer Mađarske Viktor Orban, nakon čega je dodao da svet čeka odgovor na to pitanje.

Konflikt u Ukrajini može se završiti odmah kada to požele u Vašingtonu, ponovio je on i danas, objasnivši to time što je Ukrajina izgubila suverenitet, ostala bez novca i vojne industrije, tako da je u tom smislu u potpunosti zavisna od SAD i Zapada.„Ako Amerikanci žele mir, on će nastupiti sutra ujutru. A zašto oni to ne žele – to je pitanje o kojem razmišlja ceo svet. Na ovo pitanje nismo dobili odgovor ni na NATO samitu“, rekao je Orban danas za radio „Košut“.

Premijer Mađarske se osvrnuo i na zahtev Kijeva da uđe u NATO i poručio da smatra da bi ulazak Ukrajine u Alijansu u ovom trenutku doveo do početka novog svetskog rata. To je razlog zbog čega to još nije učinjeno, NATO lideri su na poslednjem samitu u Litvaniji postupili pravilno, ocenjuje on.

„Stanovnici Zapada žele rat“, dok su Ukrajinci, kako je kazao, veoma „agresivni“ i stalno nešto zahtevaju za sebe. Zbog toga, on smatra da će sukob dugo trajati, na šta Mađarska mora biti spremna, jer se radi o vojnom sukobu u susednoj zemlji.

Orban je poslednjih meseci istupio sa nizom izjava u kojima je pokazao zabrinutost za situaciju ne samo u Ukrajini i Rusiji, već i u Evropi u celini. On veoma često upozorava da se nešto što pre mora preduzeti kako se sukob ne bi raširio po evropskom kontinentu, i u tom kontekstu do sada je više puta govorio da je stoga neophodno ojačati zemlju i vojsku, jer „dolazi vreme kada će slabe nacije nestati, a jake ostati“.

(RT Balkan)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ti si sa američkim satanistima u istom stroju, a s kim si takav si. Od tvoje priče nema vajde. Izađi iz tog zločinačkog saveza i nećeš biti jedini vrlo brzo. Sve ostalo je prazno naklapanje.

 2. Velika Metla says:

  Ti si sa američkim satanistima u istom stroju, a s kim si takav si. Od tvoje priče nema vajde. Izađi iz tog zločinačkog saveza i nećeš biti jedini vrlo brzo. Sve ostalo je prazno naklapanje. HRABROST SKUPO KOŠTA...., KUKAVIČLUK JOŠ VIŠE !

 3. Miroslav says:

  Amerikanci neće da prekinu sukob jer u Americi glavnu reč vodi Američki Vojni Kompleks koji kao farmaceutske korporacije guraju svoju agendu da se proizvod proda pod raznim izgovorima a u slučau Amerke, radi se o velikom novcem sa kojim su potkupljeni svi bitni Senatori koji odobravaju sukobe širom sveta radi PROFITA.

 4. Gagi says:

  Satanisti su u svojoj agendi planirali, da se smanji broj stanovnika na planeti. Nije lose da se obimnije krene od pravoslavnih Slovena. Jedino raduje sto ce to biti i u njihovoj kuci, ovolike socijalne izbeglice na vec postojece socijalne slucajeve, nijedan budzet na svetu nije u stanju da pokrije. Zbog toga ce ici na drasticno smanjivanje ljudske populacije i kod njih, sto je vec pocelo da se priprema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *