ОРБАН: Светски темељи се тресу, морамо да јачамо земљу јер истина без моћи мало вреди

ORBAN: Svetski temelji se tresu, moramo da jačamo zemlju jer istina bez moći malo vredi

1 jula 2023

Moramo neprestano da vežbamo i da se naoružavamo jer dolaze vremena kada će slabe nacije nestati i kada će ostati samo jake, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban.

Orban je, na ceremoniji inauguracije mladih policajaca na Univerzitetu nacionalnih javnih službi, rekao da se trenutno „svetski temelji tresu… a da je epicentar globalnog zemljotresa odmah pored“, misleći na rat u susednoj Ukrajini.On je napomenuo da u isto vreme, Mađarsku sa juga „opsedaju hiljade migranata“.

„Potrebna nam je jaka zemlja, jaka vlada, jaka ekonomija, jaka vojska i na kraju, ali ne i najmanje važno, jake službe za sprovođenje zakona. Moramo da treniramo i da se naoružavamo. Dolaze vreme kada će slabe nacije nestati, a jake ostati. Stoga svaki dan treba da jačamo naše linije odbrane i službe za sprovođenje zakona“, rekao je Orban.

Na svečanosti, održanoj ispred Ludoviceuma, istorijske zgrade univerziteta, Orban je rekao da je ta zgrada simbol „vernosti otadžbini, služenja naciji, odgovornosti za zajednicu, spoznaje da su jaki dužni da spasu one slabije“.

„Potrebni su nam jaki ljudi, jer istina bez moći malo vredi“, naglasio je mađarski premijer.

Govoreći o mladim ljudima koji biraju karijeru u policiji, Orban je rekao da je njihov izbor „deklaracija njihovog mađarskog identiteta“.

Orban je istakao da su se mladi policajci pridružili uspešnoj i uglednoj organizaciji koja je u protekloj deceniji zaslužila i zadržala poverenje ljudi.

Stopa kriminala u Mađarskoj je opala, a zemlja je postala jedna od najbezbednijih članica Evropske unije, naveo je Orban.

Ceremoniji, na kojoj je 166 diplomaca položilo zakletvu, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter, ministar odbrane Kristof Šalaj-Bobrovnički i najviši zvaničnici policije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *