ОРБАН: Украјина може изгубити трећину, чак и половину територије

ОРБАН: Украјина може изгубити трећину, чак и половину територије

19 септембра 2022

УКРАЈИНА може изгубити значајан део своје територије, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан на затвореном састанку странке Фидес – Мађарски грађански савез.„Сукоб у Украјини прети да се отегне до 2030. године. Његов резултат може губитак трећине или половине досадашње територије“, рекао је Орбан.

Како је пренео лист Непсава, Орбан је кривицу за борбе великих размера свалио на Запад:

„Сукоб у Украјини био би локални да се Запад није умешао и учинио га глобалним“.

Мађарски премијер је такође критиковао антируске санкције ЕУ, поново упозоривши да Унија њима себи пуца у ногу:

„Због енергетске кризе изазване санкцијама, до 40 одсто европске индустрије могло би да стане наредне зиме“.

Орбан је најавио да ће се Будимпешта противити продужењу антируских санкција.

Пре неки дан је рекао да су европске санкције против руске енергетике „санкције патуљка против џина“.

KOMENTARI3 коментара

 1. Independent says:

  Zli zapad se umesao da brani Ukrajinu od napada rusije i eto nevolje. Znaci kada policajac pomogne gradjanin koga je napao Siledžija kriv je policajac jer da on nije pomogao Siledžija bi mirno zavrsio svoj posao. Sta tu ima ko da se mesa. Pusti siledziju da radi svoj posao. Zalosno je sta ce ovaj orban da izjavi samo zato da dobije malo gasa za madjarsku.klasican primer korumpiran predsednika koji ce sve reci i uraditi samo da njemu bude dobro. Sramota za madjarski da ovako izdaje svog suseda Ukrajinu zbog malo gasa. Ziveli su Madjari i bez gasa mogu i dalje bez njega. Obraz i cast zemlje su vazniji od gasa.

  • Rostand says:

   Usrajinci i čast,daj ne kenjaj ujkane.Po tebi i njima sveti suverenitet ne diraj,a ako se usrajincima ne sviđaju Rusi,pa bi malo da ih ubijaju i šikaniraju na sve božje načine,šta tu ima tamo neka Rusija da se petlja,pogotovo što u toj usrajini živi "tričavih" deset miliona Rusa.

 2. Риста Бре says:

  Брисел, односно ЕУ је јуче увео неке "демократске" санкције Мађарској. То је први пут да ЕУ санкционише једног свог слугу. Док Чешка вероватно добија Орден ЕУ Рада, Пољска добија Амерички Убитачни орден Заслуга. Све државе које поклањају своје "старо" оружје које им било довољно до данас, а предале су оружје Украјини, имају права да купе најскупље и најлепше оружје на Свету од Америке. Има њих паметних па продају све што стигну уз громогласне демократске рекламе и ратне бубњеве, а има њих као што је Чешка, који то купују јер је савремено. Када застари, даће на поклон Амазонским племенима у њиховој херојској борби против диктатуре Џингис Кана или Мао Це Тунга, а онда ће купе од Мерику још савременије. Благо Америци док има Чешких и Пољских корисних идиота да им утрапи убуђале резерве оружја, благо ЕУ док има Мађара да им уводи санкције и извлачи уши. Врхунски родноравноправни секс. Пут следе и Немци, као бивша глава ЕУ. Сада су "решили" да морају да направе јаку војску и одбране ЕУ од Русије, али ће оружје морати да купе од Америке. Зато им прво уништавају комплетну индустрију, иако је Шолц дубоко убеђен да ће развити немачку ратну производњу. Немачка је тренутно најкориснији идиот на Свету, затим следи Пољска, Финска...Украјина није корисни идиот. Она је један од ретких примера када Запад жртвује некорисног идиота и узима му територије где га у међувремену сахрањује уз велике почасти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u