ОРБАН: Украјина може изгубити трећину, чак и половину територије

ORBAN: Ukrajina može izgubiti trećinu, čak i polovinu teritorije

19 septembra 2022

UKRAJINA može izgubiti značajan deo svoje teritorije, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban na zatvorenom sastanku stranke Fides – Mađarski građanski savez.„Sukob u Ukrajini preti da se otegne do 2030. godine. Njegov rezultat može gubitak trećine ili polovine dosadašnje teritorije“, rekao je Orban.

Kako je preneo list Nepsava, Orban je krivicu za borbe velikih razmera svalio na Zapad:

„Sukob u Ukrajini bio bi lokalni da se Zapad nije umešao i učinio ga globalnim“.

Mađarski premijer je takođe kritikovao antiruske sankcije EU, ponovo upozorivši da Unija njima sebi puca u nogu:

„Zbog energetske krize izazvane sankcijama, do 40 odsto evropske industrije moglo bi da stane naredne zime“.

Orban je najavio da će se Budimpešta protiviti produženju antiruskih sankcija.

Pre neki dan je rekao da su evropske sankcije protiv ruske energetike „sankcije patuljka protiv džina“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Independent says:

  Zli zapad se umesao da brani Ukrajinu od napada rusije i eto nevolje. Znaci kada policajac pomogne gradjanin koga je napao Siledžija kriv je policajac jer da on nije pomogao Siledžija bi mirno zavrsio svoj posao. Sta tu ima ko da se mesa. Pusti siledziju da radi svoj posao. Zalosno je sta ce ovaj orban da izjavi samo zato da dobije malo gasa za madjarsku.klasican primer korumpiran predsednika koji ce sve reci i uraditi samo da njemu bude dobro. Sramota za madjarski da ovako izdaje svog suseda Ukrajinu zbog malo gasa. Ziveli su Madjari i bez gasa mogu i dalje bez njega. Obraz i cast zemlje su vazniji od gasa.

  • Rostand says:

   Usrajinci i čast,daj ne kenjaj ujkane.Po tebi i njima sveti suverenitet ne diraj,a ako se usrajincima ne sviđaju Rusi,pa bi malo da ih ubijaju i šikaniraju na sve božje načine,šta tu ima tamo neka Rusija da se petlja,pogotovo što u toj usrajini živi "tričavih" deset miliona Rusa.

 2. Rista Bre says:

  Brisel, odnosno EU je juče uveo neke "demokratske" sankcije Mađarskoj. To je prvi put da EU sankcioniše jednog svog slugu. Dok Češka verovatno dobija Orden EU Rada, Poljska dobija Američki Ubitačni orden Zasluga. Sve države koje poklanjaju svoje "staro" oružje koje im bilo dovoljno do danas, a predale su oružje Ukrajini, imaju prava da kupe najskuplje i najlepše oružje na Svetu od Amerike. Ima njih pametnih pa prodaju sve što stignu uz gromoglasne demokratske reklame i ratne bubnjeve, a ima njih kao što je Češka, koji to kupuju jer je savremeno. Kada zastari, daće na poklon Amazonskim plemenima u njihovoj herojskoj borbi protiv diktature Džingis Kana ili Mao Ce Tunga, a onda će kupe od Meriku još savremenije. Blago Americi dok ima Čeških i Poljskih korisnih idiota da im utrapi ubuđale rezerve oružja, blago EU dok ima Mađara da im uvodi sankcije i izvlači uši. Vrhunski rodnoravnopravni seks. Put slede i Nemci, kao bivša glava EU. Sada su "rešili" da moraju da naprave jaku vojsku i odbrane EU od Rusije, ali će oružje morati da kupe od Amerike. Zato im prvo uništavaju kompletnu industriju, iako je Šolc duboko ubeđen da će razviti nemačku ratnu proizvodnju. Nemačka je trenutno najkorisniji idiot na Svetu, zatim sledi Poljska, Finska...Ukrajina nije korisni idiot. Ona je jedan od retkih primera kada Zapad žrtvuje nekorisnog idiota i uzima mu teritorije gde ga u međuvremenu sahranjuje uz velike počasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *