ОРБАН: Украјина не може да победи! Запад то зна али не сме да призна

ORBAN: Ukrajina ne može da pobedi! Zapad to zna ali ne sme da prizna

27 oktobra 2023

Vojnim stručnjacima je očigledno da Ukrajina ne može da pobedi na bojnom polju, samo se zapadni političari ne usuđuju da to priznaju, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je trebalo da vodi odbrambeni rat, a Evropska unija trebalo je da joj pruži novac i vojnu pomoć.„Pre nekoliko meseci, najavljen je početak ukrajinske kontraofanzive i da je taj cilj bio realan, da su pobedili na prvoj liniji fronta, onda bi bilo moguće tražiti novac. Sada svi znaju, ali se ne usuđuju da kažu da je ta strategija propala“, kazao je Orban za radio „Košut“.

Kako je dodao, svi vojni stručnjaci to već govore i pišu, ali se političari ne usuđuju da kažu da su izabrali lošu strategiju.

„Jasno je da Ukrajinci neće pobediti na frontu, a da Rusi neće izgubiti. I zaboravite na to da će ruski predsednik biti smenjen sa funkcije, što je u početku bio deo strategije Zapada“, ukazao je Orban, istakavši da je EU potreban plan B za Ukrajinu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    A plan B bi bio odustajte dok imate još vremena jer dalje guranja rata će biti samo skuplje, to zapad i evropa treba da znaju !

  2. Toma says:

    Svima je bilo jasno da će Rusija pobediti,samo fašističkom zapadu ne.Rat dugo traje jer je puutin štedeo svojju vojsku i civile, da je hteo prvo bi Ki8jev sravnio sa zemljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *