ОРБАН УПОЗОРАВА: Европа се спрема за рат са Русијом

ORBAN UPOZORAVA: Evropa se sprema za rat sa Rusijom

24 maja 2024

Izjave zapadnih političara i pisanje tamošnjih medija ukazuju da se Evropa sprema za rat s Rusijom, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban za radio „Košut“.

„Pre dva svetska rata, mediji su se dosta dugo pripremali za početak, mislim da je ono što se danas dešava u Briselu i Vašingtonu neka vrsta pripreme javnog mnjenja za mogući direktan sukob. Možemo da kažemo da su u toku pripreme za ulazak Evrope u rat“, precizirao je Orban.Dodao je da ne smatra verovatnim da će Rusija napasti neku zemlju NATO-a i ocenjuje da je priča o navodnoj „ruskoj pretnji“ samo zapadni manevar za pripremu za rat.

„Verovatnoća da će neko – ne govorimo samo o Rusiji, već o bilo kome – danas odlučiti da napadne neku NATO zemlju je izuzetno mala. NATO je odbrambeni savez i neće tolerisati vojne akcije koje narušavaju suverenitet bilo koje zemlje NATO-a“, rekao je Orban.

Vlada Mađarske preispituje svoju ulogu u NATO, s obzirom da ne želi da učestvuje u njegovim akcijama koje bi mogle direktno da uvuku zemlje bloka u sukob u Ukrajini i dovedu do direktnog sukoba sa Rusijom, rekao je Orban.

Ne otkrivajući detalje, Obran je rekao da radne grupe u sedištu NATO-a u Briselu sada proučavaju kako Alijansa može da učestvuje u sukobu u Ukrajini.

„Mađarska se tome protivi. Prilično se radi u vladi da se utvrdi kako možemo ostati članica NATO-a bez učešća u ratu“, rekao je Orban.

On je dodao da Brisel zna za to i da je čak smislio novi termin za Mađarsku – „neučesnik“, onaj koji ne želi da učestvuje.

Orban je ukazao i da za mirovno rešenje sukoba u Ukrajini ne bi bili dovoljni pregovori Moskve i Kijeva, već da bi istovremeno trebalo da se vode i pregovori između Rusije i SAD.

Podsetimo, spoljna obaveštajna službe Ruske Federacije je nedavno ukazala da atentat na premijera Slovačke Roberta Fica pokazuje da globalističko totalitarno-liberalne elite, s obzirom da ne uspevaju da održe svoju hegemoniju „civilizovanim metodama“, prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika.

Naročito im smetaju premijer Mađarske Viktor Orban i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju ruske službe.

Govoreći o predstojećim izborima za evropski parlament, Orban je rekao da bi želeo da oni budu novi početak za Evropu, koji će prekinuti uticaj SAD i vratiti Evropu Evropljanima.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Orban bi hteo da kaki, a da se ne uprlja. Hoce da bude u NATO/u, a da ne slusa gospodara. Nece moci, to su samo trikovi.

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   Orban je ipak dokazao glasajući protiv rezolucije da nam je zaista prijatelj i ja menjam stav o njemu i Mađarskoj, oni očito ne žele da ponove greške iz 1.i 2.sv.rata, nadam se da će se otrgnuti i ustrajati do kraja rata koji sledi.

 2. milorad5 says:

  mediji se spremaju za "rat" a evropa ne zna šta se STVARNO sprema,kad počne biće jako iznenadjeni...nema EU,nema EVRA,pola država u evropi će se naći u VAKUMU vlasti i haosu koji može da proizidje iz toga...neće biti rata biće teroristički napad organizovan od strane vrha NATO pakta,i londonske oligarhije,veoma ozbiljan napad ili više njih,moguće da je u pitanju el.mreža ili komunikcije,slom toga, a zatim slom evra,i time brzi nepovratni slom EU...amerika mora da žrtvuje evropsko tržište da bi spasili sopstvenu kožu,ali posle toga mislim da oni više neće smeti da izadju sa kontinenta..u londonu već "upozoravaju" da rusi spremaju napad na elktroniku,halkovanje ili diverzije ali kad ONI to kažu JA znam da ONI ustvari rade na tome,ali unapred peru ruke,čista klasika te londonske škole:)...london ne može da opstane ako EU opstane,i sad su rešili da unište EU pre nego što bude kasno, jer vide da će izgubiti apsolutnu kontrolu nad briselom i to je veoma opasno za njih i njihove pare...

 3. Orban odlično zna šta i zašto radi says:

  Gosp- Orban koristi pravne mogućmosti članstva Mađarske u evroatlantskim strukturama Da je drugačije postupio 1999. god. i da se nije suprostavio ideji da NATO sa kopneniom trupama uđe u rat na teritoriji SRJ ( odnosno sa severa i kopneno uđe u Srbiju ) možda bi se mnoge stvari dešavale sasvim drugačije nego što su se tada dešavale.Sve je bilo veoma teško ali moglo je da bude i daleko gore Srećom on je mogao da se postavi tako kako se je postavio gledajući u budućnost u najboljem mađarskom interesu .Mađarski interes očigledno nije bio takav da ginu i Mađari iz Mađarske i oni u Srbiji do čega bi u toj opciji neminovno došlo jer bi stradali i Mađari sa obe strane granice pored Srba i ostalih na ovim prostorima .

 4. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Rusiji rat odgovara jer drugačije nije moguće postići ciljeve-povrat teritorija, uništenje EU privrede i proterivanje amerikanaca iz EU ili bar što dalje na zapad Evrope. To je i naš cilj, realno i nama rat odgovara, jedino nije dobro ako nisu tajno napravili pakt (Srbija i Rusija, moguće i Kina), ali mislim da jesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *