ОРБАН УСРЕД НЕМАЧКЕ „сасуо истину у лице“ Немцима и целој ЕУ!

ORBAN USRED NEMAČKE „sasuo istinu u lice“ Nemcima i celoj EU!

18 oktobra 2016

viktor-orban-visits-berlin-4t

Otvaranje mađarske granice 1989. i zatvaranje granice 2015. godine su dve strane iste medalje, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

– Te 1989. godine to smo učinili za slobodu Evrope, a sada štitimo tu slobodu – rekao je Orban na svečanosti u parlamentu Bavarske, kojoj je prisustvovao na poziv bavarskog premijera Horsta Zehofera.

Zehofer se zahvalio mađarskom narodu rekavši da je „gvozdena zavesa prvo pala u Mađarskoj“ i da je Mađarska „utrla put za ponovno ujedinjenje Nemačke“.

Orban je rekao da je Mađarska „samo činila svoju dužnost“, prenose nemački mediji.

Zahvaljujući odluci Mađarske da 1989. godine otvori svoju granicu sa Austrijom, stotine građana iz tadašnje Istočne Nemačke uspelo je da pobegne na Zapad.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  M:-Madjarska nije velika zemlja,al ima veliku povijest.Zato jer je postovala sebe!Za razliku od nekih drugih koji ne postuju sebe,koji to tek trebaju nauciti.

 2. Kosovac says:

  Mađarska ima veliku istoriju, skoro kao Srbija. Ali treba samo pročitati romane Lajoša Zilahija, i videti koliko je propatila ujedinjena u Austrougarsku. Zato se sada Mađarska treba zapitati šta joj je trebalo da se dobrovoljno ujedinjuje u Evropu.

  • micky says:

   Tacno tako... I sve Romane procitati od Zilahija... Knjiga je cudo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *