ОРБАН „ЗАБИЈА НОЖ У ЛЕЂА“ СРБИЈИ

ORBAN „ZABIJA NOŽ U LEĐA“ SRBIJI

11 marta 2017

viktor-orban-visits-berlin-4t

Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da je zakon o izbeglicama koji su kritikuju UN i organizacije za zaštitu ljudskih prava, u skladu s pravnim standardima EU.

„Niko nije uhapšen, tako da ko god ne želi da sačeka odluku o svom slučaju u tranzitnoj zoni, može da ode ka Srbiji. Mi nikoga nigde ne zaključavamo“, rekao je Orban u Briselu posle samita EU. Prema novom zakonu, svi tražiocioci azila, uključujući i maloletnike starije od 14 godina, biće zadržani u kampovima napravljenim od kontejnera za transport robe na granici sa Srbijom.

UNHCR je rekao da će zadržavanje izbeglica „ostaviti grozne fizičke i psihološke posledice na žene, decu i muškarce koji su već mnogo propatili“.

Orban smatra da zadržavanje tražilaca azila u pograničnim tranzitnim zonama, koje je uporedio sa onim na aerodromima, nije isto što i zatvaranje protiv njihove volje.

Nova pravila, koja uključuju i automatsku deportaciju u Srbiju za svakog migranta koji ne može da dokaže da legalno boravi u Mađarskoj, mogu biti primenjivana u toku vanrednog stanja, koje je na snazi do 7. septembra.

U vezi sa izveštajima humanitarnih organizacija, prema kojima mađarske snage bezbednosti prebijaju i puštaju pse na migrante, Orban je rekao da za tako nešto vlasti u Mađarskoj nemaju dokaze.

„Cilj ovakvih napada medija jeste da demotivišu vojsku i policiju“, rekao je Orban.

KOMENTARI6 komentara

 1. JoS says:

  Ne zabija on nož u ledja Srbiji - već brani interese svoje zemlje. Radi ono - što naši političari ne rade. Naši su eUropejci.

  • Budućnost says:

   Bravo

 2. Anana says:

  Srbiji kao da nije dovoljno izbeglica sa Kosova, iz Hrvatske i iz BiH, pa mora da prima i belosvetske. Mi moramo da pomažemo svom narodu. Uskoro će krenuti izbeglice iz Makedonije. Svi imigranti došli iz muslimanskih zemalja su potencijalni i obučeni teroristi. Izbeglice zbog rata sigurno nisu, sudeći po njihovim godinama i činjenici da nema dece i žena. Dokle ćemo da budmo glupi i naivni? Kad je Srbija prihvatala te izbeglice, govorilo se da su u tranzitu. Kako se desilo da odjednom nemaju gde iz Srbije? Ako ih Mađarska deportuje u Srbiju, onda Srbija treba da ih dportuje u zemlje iz kojih su nelegalno preli granicu prema Srbiji.

 3. giulio1970 says:

  Upravo tako ,onaj ko zabija nož Srbiji su njeni nesposobni i tupavi političari koji puštaju sve i svašta u zemlju, zatim ne brinu o minimalcu radnika nego se dogovaraju sa prljavim i pokvarenim poslodavcima i trpaju mito u svoje džepove,ukidaju vojsku koja bi trebala da brani naše granice,puštaju narod da ode iz zemlje ,samo iz jednog mesta u Vojvodini ,Bečeja je za nepunih dve godine otišlo 5600 ljudi i nikog nije briga ,previše bih morao pisati o tome ko zabija nož ledja Srbiji ali sigurno to nije neko koji brani interese svog naroda i svoje države!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ljiljana Ćuić says:

  Najokrutniji su Srbi odrodi. Oni koji kad ispitsju svoje drvo života dođu do Srbina Oni koji znaju da su genetski Srbi, Srbima čine najveće podvale

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *