ОРБАН ЖЕСТОКО ОДГОВАРА НЕМЦИМА: Ово је увреда за Мађарску!

ОРБАН ЖЕСТОКО ОДГОВАРА НЕМЦИМА: Ово је увреда за Мађарску!

20 децембра 2020

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је у интервјуу објављеном данас у конзервативном немачком листу „Velt am zontag““ да је Манфред Вебер, шеф Европске народне странке (ЕПП), увредио мађарски народ.

Орбан је рекао да је пристао да подржи Веберову кандидатуру да постане председник Европске комисије на састанку у Будимпешти пре две године, али да је два дана касније немачки политичар јавно изјавио да не жели да освоји ту функцију мађарским гласовима, пренео је МТИ.– Овде су се сви питали: Каква је ово особа? Да ли он мисли да смо ми Европљани друге класе? Ова ствар није везана за мене, већ је реч о вређању мађарског народа. Изгубили смо поверење у њега – рекао је Орбан.

Он је истакао да је проблем више у ЕПП-у, јер Вебер жели исту врсту коалиције у Бриселу као ону између Хришћанско-демократске уније Немачке (ЦДУ) и Социјалдемократске партије Немачке (СПД) у Берлину.

– Ускоро неће моћи да се направи разлика између конзервативаца и социјалиста – рекао је Орбан и додао да ЕПП мора да сачува свој хришћанско-конзервативни карактер.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u