ОРБАН ЖЕСТОКО одговорио Сорошу!

ORBAN ŽESTOKO odgovorio Sorošu!

2 juna 2017

Jedina mreža koja „posluje kao mafija” u Mađarskoj je ona milijardera Džordža Soroša, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je tako odgovorio na optužbe Soroša koji je u Briselu optužio mađarskog premijera da stvara „mafijašku državu” preduzimanjem niza koraka kojima se ugrožavaju slobode, među kojima i akademske.

Sorošova „mreža i njegove agencije” su „značajan i netransparentan sastavni deo javnog života u Mađarskoj”, rekao je Orban za radio „Košut”, prenela je agencija MTI.

„Finansijski špekulanti i njihove pristalice u Mađarskoj nastoje da primene program da se dozvoli ulazak migranata u zemlju”, dodao je on.

Soroš je juče u Briselu govorio o novom mađarskom zakonu koji preti opstanku Centralnog evropskog univerziteta koji je osnovao ovaj milijarder mađarskog porekla 1991. godine.

Orban tvrdi da tako štiti Mađarsku od stranog uticaja, dok Orban to vidi kao „najnoviji napad na demokratiju lidera koji otvoreno kaže da gradi netrpeljivu državu”.

Soroš je izrazio nadu da će „prevladati akademska sloboda”, javlja AP, prenosi Tanjug.

(Politika)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Ziv bio, Orbane.

  2. Kosovac says:

    Onaj ko misli dobro Mađarskom narodu, mora pre svega izbaciti Soroša i odbaciti sorošizam. Mađari i Rusi imaju sreću jer su se našli ljudi koji to rade….. I Srbi su našli, ali Soroševog službenika. Sada je službenik predsednik države, a okružen sorošoidima, koji mogu da rade u sred Beograda šta hoće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *