ОРБАНОВА ОЛУЈА – СВЕТ У ШОКУ: Дани владавине “Новог светског поретка“ су завршени ГРАДИМО ХРИШЋАНСКУ ДЕМОКРАТИЈУ

ORBANOVA OLUJA – SVET U ŠOKU: Dani vladavine “Novog svetskog poretka“ su završeni GRADIMO HRIŠĆANSKU DEMOKRATIJU

14 maja 2018

Mađarski premijer je upozorio da su dani vladavine “Novog svetskog poretka“ nad planetom gotovi, jer se Mađarska uspostavlja kao “hrišćanska demokratija 21. veka“.Na početku svog četvrtog mandata kao premijera, Viktor Orban je izneo svoj novi hrabar plan za zemlju, rekavši: “Zvezde iznad Mađarske sijaju svetlije nego ikada.“

“Mađarska je spremna da preuzme veliki izazov,“ rekao je Orban. “Sada ćemo voditi veliku igru.“

“Umesto da pokušamo da popravimo liberalnu demokratiju koja je u problemu, izgradićemo hrišćansku demokratiju 21. veka koja garantuje ljudsko dostojanstvo, slobodu i bezbednost, štiti jednaka prava muškaraca i žena, model tradicionalne porodice, stavlja kočnice na antisemitizam, štiti našu hrišćansku kulturu, i pruža mogućnost za održavanje i razvoj naše nacije,“ izjavio je on. “Moramo to reći glasno, jer ne možete reformisati naciju u tajnosti: era liberalne demokratije je gotova.“

Podsećajući na inauguracioni govor predsednika Trampa 2017. godine, Orban je zračio patriotizmom i optimizmom za budućnost svoje nacije, dok je pozivao Mađare da se ujedine i Mađarsku ponovo načine velikom, izveštava Newswars.

On je izneo okvir za svoju novu administraciju, onu za koju kaže da će raditi na transformaciji Mađarske u najbezbedniju i naciju koja će se najbrže razvijati u Evropi – efekat za koji se on nada da će pozitivno uticati i na susede Mađarske.

“Ne postoji ništa lepše, bezbednije, drevnije i zaštićenije nego što je naš karpatski basen,“ rekao je Orban. “Znam da će mnogi to smatrati nemogućim, ali ja mislim da je za Mađarsku moguće da postane jedna od prvih pet evropskih zemalja za život i rad do 2030. godine.“

“Ja ću obavljati sve svoje dužnosti u interesu Mađarske i mađarskog naroda, i u skladu sa hrišćanskim vrednostima.“

Prema analizi koju je sproveo Institut Nézőpont uoči mađarskih istorijskih izbora u aprilu, Orbanova koalicija FIDESZ-KDNP je “najjača politička sila“ među svim starosnim demografskim podacima u zemlji, povećavajući svoju bazu za oko 500.000 glasova još od 2014. godine, što ukazuje na to da bi ova koalicija mogla da nastavi da dobija izbore u doglednoj budućnosti.

Webtribune.rs

KOMENTARI7 komentara

 1. Riter says:

  Hrabro i samoubilčki.

  • Velika Metla says:

   Riter,šta da se radi,neko provodi svoj život hrabro i gine hrabro,a neko provodi bedu od nazovi života lipsavajući 16 puta dnevno! Bolje je biti lav dva sata,nego miš ceo život! Naravno da biti lav nije za miša!

 2. evangelist says:

  Čista desetka Orbane, ako postoji neka svetlost kao zvezda vodilja i primer za ostale države onda je to upravo stav ovog velikog čoveka Orbana. Za pravi boljitak svakog društva jeste upravo ova hrišćanska demokratija čije stavove navodi Orban. Neka ga Bog blagoslovi i osnaži u ovoj nameri, kao i svakog državnika koji želi to isto za svoju zemlju.

 3. oliver says:

  Izdao se u momentu kada je u govoru spomenuo"borbu protiv-antisemitizma"!Upravo su tradicionalni hrišcani ti kojima se najviše zamera za tzv.antisemitizam.Baca narodu prašinu u oči i ništa više.Još jedan bedni populista i prikriveni-liberal.Patetično.

 4. Za Srbiju says:

  Jedini predsednik, koji radi za interese svoga naroda u Evropi. Svi ostali su marionete SAD.

 5. opet ja says:

  Iza Orbana stoje konkretni rezultati, a na žalost Srbija nema političara tog kalibra. Mađarska i Mađari na prvom mestu, pa onda može sve ostalo. I pravo ime za takvog čoveka - Viktor!

 6. Milos says:

  Sve je lepo rekao osim ovog za hrišćanstvo. Bliskoistočne religije su kuga, spas za Evropu je ili paganizam ili ateizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *