ОРГАНИЗАТОР 5. октобра хвали Вучића!

ОРГАНИЗАТОР 5. октобра хвали Вучића!

12 августа 2016

montgomeri 9877Премијер Србије Александар Вучић поставио је вредне и амбициозне циљеве и биће му потребна помоћ министара и грађана да их оствари, оценио је некадашњи амерички амбасадор у Србији Вилијам Монтгомери.

Коментаришући Вучићев експозе у Скупштини Србије, Монтгомери је оценио да је премијер изнео целовиту визију којим путем влада и земља треба да иду.

„То је нацрт али и директива. Да би остварио те вредне и амбициозне цилљеве, он мора имати помоћ не само министара већ и грађана Србије,“ рекао је Монтгомери Танјугу.

Бивши амерички амбасадор није желео да у овом тренутку коментарише чланове нове владе, рекавши да би радије сачекао уобичајених 100 дана да види како сваки од њих одговара на визију премијера.ж

„Ако буду радили упола тако вредно и упола тако дуго као он, биће успешни. Искрено се надам да ће узети његов експозе озбиљно и напорно радити да га остваре. У супротном треба да поднесу оставку“, закључио је Монтгомери.

Он очекује да ће стабилност на Балкану, борба против тероризма и дијалог Београда и Приштине бити међу главним темама разговора током предстојеће посете америчког потпредседника Џозефа Бајдена Србији.

„Очекујем да ће се Бајден заложити за даљи напредак у погледу Бриселског споразума“, рекао је Монтгомери Танјугу.

Монтгомери каже да је Бајден је био главни човек у САД за односе са Балканом и да је у том својству је развио чврсту радну сарадњу са премијером.

Према његовим речима, Балкан у себи има „лук нестабилности који укључује Македонију, Косово и Босну и Херцеговину,“ а Србија „игра конструктивну улогу“ у настојању да се то реши.

„Очекујем да ће та тема бити значајна тачка разговора које ће Бајден имати овде, као и са тим повезана тема глобалног тероризма који може да стигне на Балкан преко земаља које сам поменуо,“ рекао је бивши амерички амбасадор.

С обзиром на председничку кампању у САД, ово би могао бити Бајденов последњи званични пут у регион и дакле нека врста „званичног опроштаја,“ закључио је Монтгомери.

KOMENTARI6 коментара

 1. ANA says:

  Ако га Монтгомери хвали, онда се ипак треба замислити.

 2. sinisa says:

  Aj ne seri, dragi Mongomeri.

 3. DJORDJE says:

  slobodno izneti mou.u adresu ne bo.im se pedera i zapadn.ackih d.avola!

 4. zlatica djordjević says:

  Šta traži Bajden ovde već dva dana posle formiranja vlade hohštapler jedan matori.Belosvetski razvratnik i eksploatator.Hohštapler ,nek se nosi i da ne zasmrdi ovde ni on a ni drugi...

 5. pravda says:

  Ovog Fasistu Montgomerija nvratiti preko bare,pa nek tamo otvara skuriti,a ne ovdje. Dok on nije dosao nije ni bilo sekuriti,a danas nemozes na miru ni da pisas a da te sekuriti ne gleda i necuva.ko ovdje koga cuva i od koga?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u