ОРГАНИЗАТОР 5. октобра хвали Вучића!

ORGANIZATOR 5. oktobra hvali Vučića!

12 avgusta 2016

montgomeri 9877Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je vredne i ambiciozne ciljeve i biće mu potrebna pomoć ministara i građana da ih ostvari, ocenio je nekadašnji američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri.

Komentarišući Vučićev ekspoze u Skupštini Srbije, Montgomeri je ocenio da je premijer izneo celovitu viziju kojim putem vlada i zemlja treba da idu.

„To je nacrt ali i direktiva. Da bi ostvario te vredne i ambiciozne cilljeve, on mora imati pomoć ne samo ministara već i građana Srbije,“ rekao je Montgomeri Tanjugu.

Bivši američki ambasador nije želeo da u ovom trenutku komentariše članove nove vlade, rekavši da bi radije sačekao uobičajenih 100 dana da vidi kako svaki od njih odgovara na viziju premijera.ž

„Ako budu radili upola tako vredno i upola tako dugo kao on, biće uspešni. Iskreno se nadam da će uzeti njegov ekspoze ozbiljno i naporno raditi da ga ostvare. U suprotnom treba da podnesu ostavku“, zaključio je Montgomeri.

On očekuje da će stabilnost na Balkanu, borba protiv terorizma i dijalog Beograda i Prištine biti među glavnim temama razgovora tokom predstojeće posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Srbiji.

„Očekujem da će se Bajden založiti za dalji napredak u pogledu Briselskog sporazuma“, rekao je Montgomeri Tanjugu.

Montgomeri kaže da je Bajden je bio glavni čovek u SAD za odnose sa Balkanom i da je u tom svojstvu je razvio čvrstu radnu saradnju sa premijerom.

Prema njegovim rečima, Balkan u sebi ima „luk nestabilnosti koji uključuje Makedoniju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu,“ a Srbija „igra konstruktivnu ulogu“ u nastojanju da se to reši.

„Očekujem da će ta tema biti značajna tačka razgovora koje će Bajden imati ovde, kao i sa tim povezana tema globalnog terorizma koji može da stigne na Balkan preko zemalja koje sam pomenuo,“ rekao je bivši američki ambasador.

S obzirom na predsedničku kampanju u SAD, ovo bi mogao biti Bajdenov poslednji zvanični put u region i dakle neka vrsta „zvaničnog oproštaja,“ zaključio je Montgomeri.

KOMENTARI6 komentara

 1. ANA says:

  Ako ga Montgomeri hvali, onda se ipak treba zamisliti.

 2. sinisa says:

  Aj ne seri, dragi Mongomeri.

 3. DJORDJE says:

  OVO G.. NO E I ORGANIZATOR I SVIH HOMOSEXSULNIH PARADA !!!

 4. DJORDJE says:

  slobodno izneti mou.u adresu ne bo.im se pedera i zapadn.ackih d.avola!

 5. zlatica djordjević says:

  Šta traži Bajden ovde već dva dana posle formiranja vlade hohštapler jedan matori.Belosvetski razvratnik i eksploatator.Hohštapler ,nek se nosi i da ne zasmrdi ovde ni on a ni drugi...

 6. pravda says:

  Ovog Fasistu Montgomerija nvratiti preko bare,pa nek tamo otvara skuriti,a ne ovdje. Dok on nije dosao nije ni bilo sekuriti,a danas nemozes na miru ni da pisas a da te sekuriti ne gleda i necuva.ko ovdje koga cuva i od koga?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *