ОРИЋЕВИ САРАДНИЦИ ЋЕ СВЕДОЧИТИ: Насер је ископао очи српском цивилу!

ORIĆEVI SARADNICI ĆE SVEDOČITI: Naser je iskopao oči srpskom civilu!

17 juna 2015

naser-oric111Na spisku svedoka u predmetu protiv komandanta Armije BiH Nasera Orića, koji vodi Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu, nalaze se i komandni kadrovi njegove jedinice koji će svedočiti da je Orić direktno učestvovao u svirepim zločinima na tlu RS.

Orićevi komandi kadrovi i najbliži saradnici i saborci spremni su da svedoče o njegovom ponašanju i da na svetlost dana iznes njegovu direktnu umešanost u zločine na teritoriji Srebrenice.

– Pripadnik Orićeve jedinice, jedan od zaštićenih svedoka Tužilštva, prisustvovao je trenutku kada je Orić lično iskopao oči jednom srpskom civilu. On je spreman da o tome sada svedoči – rekao je izvor za „Naše novine“.

Niko od sagovornika, zbog ozbiljnosti optužbi, nije želeo zvanično da komentariše slučaj, ali svi su saglasni da reč o kvalitenim i verodostojnim svedocima.

Pored svedoka, postoji i veliki broj dokaza, kojima raspolaže sud za ratne zločine u Sarajevu, ali od 2009. godine oni nisu uradili ništa po tom pitanju.

– Sarajevo je oduzelo predmet Okružnom sudu u Bijeljini sa obrazloženjem da će se tamo nastaviti postupak. Kao što je tada preuzeto, tako je i sada. Jer ni do dana današnjeg nije urađeno ništa i predmet i dalje stoji, kaže sagovornik ovog lista i dodaje da slučaj u Sarajevu vodi zamenik tužioca, koji je po nacionalnosti Srbin.

On smatra da ceo slučaj koče bosanski zvaničnici zbog ličnih veza sa Orićem i mogućnosti da ih umeša u zločine koji su počinjeni tokom građanskog rata devedesetih.

Podsetimo, Naser Orić, bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici, uhapšen je 10. juna u Ženevi.

Orić preko diplomatskih krugova, pokušava da zaustavi eventualno izručenje Beogradu.

(Alo)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ranko-Banja Luka says:

    Treba mu pomoći da završi kao ti naši nesrećni srpski mučenici!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *