ORUŽANI SUKOB SVE BLIŽI: Fašističke snage iz Kijeva pokušale da zauzmu MUP Krima

ORUŽANI SUKOB SVE BLIŽI: Fašističke snage iz Kijeva pokušale da zauzmu MUP Krima

1 marta 2014

Tan2014-2-28_175918285_3_620x0 Krim UkraineMinistarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da je tokom protekle noći grupa naoružanih ljudi upućenih iz Kijeva pokušala da zauzme zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Krima i da „ima nekoliko povređenih“.

„Zahvaljujući odlučnom delovanju odreda samoodbrane, izbegnut je pokušaj zauzimanja zgrade MUP-a“, naveo je ruski MIP u saopštenju.

„Pozivamo one koji daju takve naredbe iz Kijeva na uzdržanost. Smatramo krajnje neodgovornim nastavak pritiska na, i bez toga napetu situaciju na Krimu“, navedeno je u saopštenju koje je preneo Itar-Tass.

Kako javlja agencija UNIAN, nove ukrajinske vlasti danas su smenile načelnika krimske policije Valerija Radčenka i na njegovo mesto postavili Igora Avruckog.

REFERENDUM O STATUSU KRIMA POMEREN NA 30. MART

Referendum o statusu Autonomne Republike Krim biće održan 30. marta, izjavio je danas predsednik krimske vlade Sergej Aksjonov, a prenosi ruska agencija RIA Novosti. Ranije je krimska skupština referendum zakazala za 25. maj.

„Zbog neophodnosti, odlučili smo da ubrzamo održavanje referenduma o statusu AR Krim. Referendum je zakazan za 30. mart“, rekao je Aksjonov na prvoj sednici vlade Krima u novom sastavu.

GASPROM: UKRAJINA DUGUJE ZA GAS 1,55 MILIJARDI DOLARA

Ukrajina duguje ruskom Gaspromu ogroman iznos od 1,55 milijardi dolara za isporučeni gas, i možda neće uspeti da zadrži postojeće povlastice na cenu gasa, saopšteno je danas iz Gasproma.

„Imamo dobre odnose sa Ukrajinom, tranzit gasa funkcioniše, ali njihova jedina obaveza je da plate za isporučeni gas. Dug je u ovom trenutku ogroman i iznosi 1,549 milijardi dolara“, izjavio je portparol Gasproma, Sergej Kuprijanov za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti.

„Očigledno je da sa ovim dugom Ukrajina možda neće uspeti da zadrži aktuelni popust na cenu gasa, pošto je ugovorom o popustu predviđena celokupna i pravovremena isplata za isporučeni gas“, dodaje se u saopštenju Gasproma.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *