ORUŽANI SUKOBI U MARIUPOLJU: Dvoje poginulih

ORUŽANI SUKOBI U MARIUPOLJU: Dvoje poginulih

9 maja 2014

UkraineDva čoveka su poginula, a 8 je ranjeno u pucnjavi u Mariupolju, gde su u petak ušle jedinice ukrajinske armije na oklopnim vozilima, prenose lokalni mediji, pozivajući se na izjave lekara.

Prema podacima očevidaca, u gradu se i dalje čuje pucnjava. U toku nereda je u stomak ranjen i novinar ruskog TV kanala Russia Today.

Osim toga, veliki požar je izbio u policijskoj stanici, gde je ušla ukrajinska armija. Nije isključeno da su u zgradi ostali ljudi.

Specijalne snage pokušavaju da stave pod kontrolu zgradu MUP Mariupolja

Specijalne snage pokušavaju da stave pod kontrolu zgradu gradske uprave milicije Mariupolja Donecke oblasti. U operaciji učestvuju specijalci i padobranci, saopštio je RIA Novosti šef odeljenja za veze sa javnošću GUMUP Ukrajine u Doneckoj oblasti Igor Demin.

Prema njegovim rečima, u petak ujutro naoružani ljudi u kamuflažnim uniformama pokušali su da stave pod svoju kontrolu mariupoljsku gradsku upravu. Sada se vodi operacija na oslobođenje zgrade. Tamo deluju i padobranci, i snage unutrašnjih poslova, – saopštio je Demin.

On je dodao da su vojna lica ušla u grad pomoću specijalne tehnike. Zgrada je opkoljena.

Ranije je nekoliko stanovnika saopštilo RIA Novosti putem telefona o dolasku ukrajinske oklopne tehnike u grad sa 480 hiljada stanovnika, danas se vodi puškaranje oko zgrade milicije, ima poginulih i ranjenih. Sajt mesnog izdanja «0629», pozivajući se na medicinsku službu grada, saopštio je da je ranjeno u najmanju ruku 4 čoveka.

Vlasti Ukrajine su 15. aprila počele specijalnu operaciju vojske na jugoistoku zemlje, gde se od marta održavaju mitinzi pristalica federalizacije. U Moskvi su nazvali odluku ukrajinskih vlasti da primene silu protiv demonstranata veoma opasnim razvojem događaja.

Najjače suprotstavljanje je bilo u gradu Slavjansk na severu Donecke oblasti, koji danas kontrolišu odredi narodne vojske, kao i u Kramatorsku i u Mariupolju.

(Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *