ОРУЖЈЕ БЕЗ ПРЕМЦА: Русија почиње тестирање 20 хиперсоничних ракета „Кинжал“

ORUŽJE BEZ PREMCA: Rusija počinje testiranje 20 hipersoničnih raketa „Kinžal“

22 marta 2019

AMERIČKA vojna špijunaža došla je do saznanja da je Rusija bezmalo 20 hipersoničnih raketa „Kinžal“ prebacila na jedan od svojih poligona.

Ovo je objavio američki telekanal CNBC  koji se pozvao na neimenovanog zvaničnika koji je imao uvid u izveštaj vojne špijunaže SAD o tome.Naglašavajući da SAD trenutno ne raspolažu zaštitom od „Kinžala“, CNBC citira ove reči svog „dobro obaveštenog izvora“:

„Prebacivanje je u funkciji testiranja tih raketa, a svedoči da Rusi imaju ambiciju da upravo to oružje učine svojim prioritetom. Ta raketa ruski vojni vrh konstrukciono zadovoljava, a prebacivanje na poligon tolikog broja Kinžala može samo da znači da počinje  njihovo `brušenje` sa namerom da budu još ubojitije“.

Ista američka televizija tvrdi da je Rusija rakete „Kinžal“ dosad testirala najmanje tri puta.

Precizira da je u julu 2018-te jedna raketa tog tipa uspešno pogodila cilj udaljen 804,6 kilometara. I  naglašava da su avioni MiG-31 te rakete dosad lansirali 12 puta.

CNBC tvrdi i da se Rusija sprema da tim raketama naoruža i svoje strateške bombardere.

Posebno naglašava da će masovno naoružavanje raketama „Kinžal“ odgovarajućih jedinica ruske armije početi naredne godine.

Ministar odbrane RF, general armije Sergej Šojgu, prethodnih dana je otkrio da su posade MiG-31 sa „Kinžalima“ dosad imale preko 380 letova nad vodama kaspijskog i Crnog mora.

Ruski mediji prenose da rakete „Kinžal“ mete veličine putničkog automobila pogađaju na rastojanju od 1000 kilometara. Čak i pri lošim vremenskim uslovima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *