ОРУЖЈЕ БЕЗ ПРЕМЦА: Русија почиње тестирање 20 хиперсоничних ракета „Кинжал“

ОРУЖЈЕ БЕЗ ПРЕМЦА: Русија почиње тестирање 20 хиперсоничних ракета „Кинжал“

22 марта 2019

АМЕРИЧКА војна шпијунажа дошла је до сазнања да је Русија безмало 20 хиперсоничних ракета „Кинжал“ пребацила на један од својих полигона.

Ово је објавио амерички телеканал CNBC  који се позвао на неименованог званичника који је имао увид у извештај војне шпијунаже САД о томе.Наглашавајући да САД тренутно не располажу заштитом од „Кинжала“, CNBC цитира ове речи свог „добро обавештеног извора“:

„Пребацивање је у функцији тестирања тих ракета, а сведочи да Руси имају амбицију да управо то оружје учине својим приоритетом. Та ракета руски војни врх конструкционо задовољава, а пребацивање на полигон толиког броја Кинжала може само да значи да почиње  њихово `брушење` са намером да буду још убојитије“.

Иста америчка телевизија тврди да је Русија ракете „Кинжал“ досад тестирала најмање три пута.

Прецизира да је у јулу 2018-те једна ракета тог типа успешно погодила циљ удаљен 804,6 километара. И  наглашава да су авиони МиГ-31 те ракете досад лансирали 12 пута.

CNBC тврди и да се Русија спрема да тим ракетама наоружа и своје стратешке бомбардере.

Посебно наглашава да ће масовно наоружавање ракетама „Кинжал“ одговарајућих јединица руске армије почети наредне године.

Министар одбране РФ, генерал армије Сергеј Шојгу, претходних дана је открио да су посаде МиГ-31 са „Кинжалима“ досад имале преко 380 летова над водама каспијског и Црног мора.

Руски медији преносе да ракете „Кинжал“ мете величине путничког аутомобила погађају на растојању од 1000 километара. Чак и при лошим временским условима.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u