ОРУЖЈЕ КОЈЕ ЋЕ ЗАПАЛИТИ БАЛКАН И ЕУ! ШТА ТО КИНА НУДИ СРБИЈИ?

ORUŽJE KOJE ĆE ZAPALITI BALKAN I EU! ŠTA TO KINA NUDI SRBIJI?

24 jula 2018

Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin započeo je zvaničnu posetu Narodnoj Republici Kini.Prvog dana posetio je dve kineske kompanije namenske industrije, „AVIC“ i „CASIC“, koje se bave razvojem i proizvodnjom aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i PVO sistema.

„Danas sam ovde da bih video šta kineski partneri proizvode, šta mogu da nam ponude. Na prvom mestu smo zainteresovani za osvajanje tehnologija kojim bismo i mi bili u stanju da proizvodimo različite sisteme, a onda naravno i za određene gotove borbene sisteme koji i te kako mogu da znače našoj vojsci. Za Vojsku Srbije jako je važno da uhvatimo korak sa svetom“, izjavio je ministar Vulin.

Vulin je podsetio i da Vojska Srbije dugi niz godina nije obnavljana.

„Slobodno možemo reći da nekih tridesetak godina nismo obnavljali vojsku i da smo tehnološki zaostajali za svetom. I sada, od 2012. godine kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, pa do danas, pokušavamo ubrzano da nadoknadimo taj zaista veliki zaostatak — sve ono što smo zapustili nekada zato što nije bilo novca, a nekada planski i namerno u cilju uništavanja naše vojske. Ta vremena su prošla“, rekao je ministar Vulin.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  SRM vam se u vrhovnog komandanta gospodo iz sputnjika. Lažu šiptarsko kopile i njegove nakaze iz vlade. I ostali podguznjaci nisu ništa bolji, ali ovi sa vrha piramide su poseban slučaj. Pa vi ste potpisali sve ono što žuti nisu smeli i stavili nas pred svršen čin. Napravili ste situaciju da nismo ušli u nato, ali je zato nato ušao u našu vojsku i to toliko da slobodno možemo da kažemo da nas je porobio. Za sada ne patroliraju ulicama oni nego teraju "naše" da to rade (što u civilu, što u policijskim uniformama.

  • Velika Metla says:

   Ova se esenesovska marva ponaša kao da nije znala u kako jadnom stanju je bila država posle "žutih" nesoja,pa se stalno žale po sistemu "šta su nam ostavili! Znali ste u kakvom je stanju država i ako vam je teško niste se trebali prihvatati posla! Niko vam ruku u laktu nije zavrćao da se morate prihvatati vođenja države! Nikada u srbskoj istoriji (čak ni za vreme ratova)veće marve na vlasti nije bilo od dolaska 5.oktobaraca i nastavka esenesovskih!

 2. Srboljub says:

  A mnooogo jak stručnjak otišao da gleda šta nam Kinezi nude. To u šta se on razume, može da kupi u kineskoj prodavnici, od plastike, za 500 dinara. Na šta smo mi spali. Pa taj ne zna pravilno ni da vojnički pozdravi, a on će da kupuje avione, helikoptere,... To treba uhapsiti odmah na aerodromu.

 3. Klempavi Kučuk says:

  Zar nema Srbija koga drugog poslati do ovog lika, ovo kao da pljujemo sebi u lice! Pa njega dok je bilo države, oslobodili vojske kao NESPOSOBNOG!! I sada nas taj NESPOSOBNI predstavlja među vojnim kadrom trenutnih velesila...jel ovo neki vic?! Pa hajde da se kaldimo u 100€ kakav je utisak ostavio?! Ja tvrdim da nije ništa sposobniji od regrutacije...

  • da da says:

   kakva vojska takav ministar vojni.vojska koja gleda izdaju i ne čini ništa,nije zaslužila boljeg ministra,a bogami ni bolju opremu..

 4. Klempavi Kučuk says:

  Kakva je ovo sprdačina...pazi uvodnu rečenicu... Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin (OSLOBOĐEN VOJNOG ROKA KAO NESPOSOBAN) započeo je zvaničnu posetu Narodnoj Republici Kini. -Da li da verujemo da je rehabilitovan, ili je i dalje nesposoban?! -Šta je sledeće, da li da na poziciju fudbalsko selektora postavimo nekog šampiona u Dominama, Pikadu, ili ne daj bože nekoga ko nikada nikoga trenirao nije?

  • Velika Metla says:

   KK,nemoj tako......................,on je VEEELIKI teoretski strateg! ;;;))) Kakva država takav ministar! Ruglo jedno,ruglo drugo! Potpuno urušavanje državnih vrednosti i debilizovanje naroda! Ukratko,ispunjavanje zadatka koji je PRCednik dobio od ratnog zločinca Toni Bleeeeeera! Ne postoji u srbskoj državi atribut koji čini državu državom a da nije popljuvan,od kada je ova esenesovska marva došla na vlast! Na Vidovdan je postavio polušipac na mesto premijera onu jadnicu kojoj se "posuda"s hemikalijama u glavi gadno izmešala! Na dan bombardovanja doveo srbskog zločina i uubicu srbskog narod Šredera na proslavu njegove stranke! I da je zlo gore,srbski narod ide na izbore (što je prva greška)i glasa ovo zlo (što je druga greška prouzrokovana prvom)!

 5. PRVA LINIJA says:

  DOZVOLJAVAM DA SVAKO OD NAS IMA SVOJ STAV I MISLJENJE O GOSPODINU VULINU...RAZUMEM DA GA NEKO VOLI A NEKO NE... RAZUMEM DA SVAKO MESTO VEZANO ZA VOJSKU TREBA PREPUSTITI I POVERITI SKOLOVANIM VOJNIM LICIMA A NE POLITICARIMA... RAZUMEM... CITAM VASE KOMENTARE O VULINU MESECIMA UNAZAD I MORAM DA PRIZNAM... DA NE RAZUMEM... SVAKA NJEGOVA IZJAVA, SVAKO NJEGOVO OBRACANJE IMA SAMO JEDNU PORUKU... KOSOVO JE SRBIJA I VOJSKA MORA DA SE OPREMA NOVIM NAORUZANJEM... ZALAZE SE ZA VRACANJE VOJNOG ROKA, ZALAZE SE ZA VRACANJE KOSOVA U SASTAV SRBIJE... ULAZU NOVAC U NAMENSKU INDUSTRIJU I KRPE PODERANO ZA VREME DOS-a... BAR NESTO POKUSAVAJU ZA RAZLIKU OD ONIH PRETHODNIH OLOSA... TO TREBA PRIZNATI I CENITI BEZ OBZIRA NA NJEGOVU ANTIPATICNOST I PROSLOST... MRZNJU I OSTRASNJENOST TREBA DA USMERIMO NA DOS I NJIHOVE LIDERE KOJI SU UNISTILI ZEMLJU I VOJSKU A NIKO JOS NIJE ZA TO ODGOVARAO... VISE MI SMETAJU SUTANOVAC I TADIC NA SLOBODI NEGO VULIN KAO MINISTAR VOJNI... ZAR NE!!!???

  • Velika Metla says:

   PL,prijatelju,ovde je,ovoga puta,reč o aktuelnoj vlasti u Srbiji,koja kao prvo nije srbska,a ne o "žutom šljamu"! Samo si rekao "više mi smetaju šutanovac i tadić na slobodi,nego vulin ministar vojni"! U redu,svako,kako si sam rekao ima pravo da odluči,ALI (opet ono čuveno ALI)ako je ova vlast toga mišljenja da je "žuti nakot"uradio izdaju države i nacionalnih interesa što ih ne procesuiraju? Naravno da neće da ih procesuiraju iz prostog razloga što rade isti posao,s malo razližitijom sadržinom,kao i "žutaći"! I jednima i drugima je cilj eu-rajh i nastavak okupacije Srbije! I kao drugi razlog zašto ne procesuiraju "žutaće" je taj što bi se onda morali plašiti da će i njih neko posle njih procesuirati za izdaju i pljačku koju nesumnjivo čine! I tako to ide ukrug!

 6. opet ja says:

  Pa SFRJ, SRJ i Srbiju su prvo uništili SPS, SRS, JUL i svi njihovi pomagači, da bi se sad pravili da spašavaju i Kosovo i ekonomiju i narod od bele kuge i ko zna čega još. Pri svemu tome su se pljačkom države i naroda lepo obogatili. U Vojsku Srbije se ne ulaže malte ne ništa još od 1990. godine, a sada kada nam gori pod nogama moramo hitno nešto da preduzmemo, ali se plašim da se sprema velika izdaja, odnosno pokušaj iste, jer je AV odavno prihvatio sve što mu NATO/EU/USA i drugi traže da bi ostao na vlasti. Mislim, zato su ga i doveli na vlast, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *