Oskar Pistorijus osuđen na pet godina zatvora (VIDEO)

Oskar Pistorijus osuđen na pet godina zatvora (VIDEO)

21 oktobra 2014

sp-pistorijus_620x0Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus, proglašen krivim za ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkamp, osuđen je na pet godina zatvora.

Pistorijusu je zbog posedovanja vatrenog oružja određena i uslovna kazna u trajanju od tri godine, a njegova odbrana je rekla da on više ne želi da poseduje ikakvo oružje.

Sudija Tokozile Masipa rekla je da kazna kućnog pritvora, niti uslovna kazna nisu prikladne u ovom slučaju, s obzirom na stepen nehata, nakon duge rasprave sa odbranom.

Nakon izricanja presude Pistorijus je ostao neko vreme da nemo sedi u sudnicu.

Pistorijus se najverovatnije neće žaliti na presudu, a majka ubijene Rive Stenkamp je rekla da je ovom kaznom pravda zadovoljena.

Sudija je izrekla kaznu nakon što je u petak saslušala poslednju reč tužioca Gerija Nela i advokata Berija Rua.

Masipa je prošlog meseca proglasila Pistorijusa krivim za ubistvo iz nehata za šta mu je pretila kazna u rasponu od uslovne, do zatvorske kazne do maksimalno 15 godina.

Tužilac Nel je tada rekao sudiji da društvo od nje očekuje da izrekne najmanje desetogodišnju zatvorsku kaznu.

Pistorijus je prošlog meseca osuđen za ubistva iz nehata devojke Rive Stenkamp u svojoj kući u Pretoriji februara prošle godine.

Tužilaštvo je ranije tražilo da se Pistorijus proglasi krivim za ubistvo sa predumišljajem, dok je odbrana insistirala na tome da je on ubio devojku misleći od nje da je provalnik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *