Oslobodite Šešelja

Oslobodite Šešelja

22 oktobra 2014

emil_vlajki4814895983Piše: Emil Vlajki

Po enti put ukazujem na činjenicu da se u Hagu odigrava pravo mučko ubojstvo dr Vojislava Šešelja. Dvanaest godina ga drže u zatvoru bez presude. Pošto je, po zapadnom pravu, svaki čovjek nevin dok se ne dokaže suprotno, oni tamo ubijaju nevinog čovjeka. Da je i najcrnji zločinac, zasluživao bi humaniji tretman.

Ali ovo, po svemu sudeći, ubojstvo, nije slučajno. Viđe od deset Srba je već „umrlo“ u Sheveningenu, i nijedne druge nacionalnosti.

Zar nam je savjest na toliko niskom nivou da gledamo kako više od deceniju u jednoj demokratskoj zemlji umire čovjek, Srbin, koji ni za što nije mogao biti osuđen?

Zar nam je savjest na toliko niskom nivou da mirno gledamo kako svakodnevno hapse, napadaju i ubijaju Srbe na Kosmetu, kako svako malo, hapse desetine Srba u Republici Srpskoj, kako decenijama ne procesuiraju glavne zločine nad Srbima, kako amnestiraju glavne zločince drugih nacionalnosti u nedavnom ratu?

Tako nešto su jedino Jevreji tokom historije doživljavali.

Posebno apeliram na sadašnje vlasti u Srbiji da izdejstvuju hitno oslobađanje dr Šešelja. Čak i pod uslovom da nešto i priča kad se vrati.

Zar stabilnost Srbije ovisi o pričanju jedne osobe koja nema više osobite političke i druge moći?

Javnosti, probudi se.

Revoltirajte se, ne kao Srbi već kao ljudi, protiv činjenice da jedna neosuđena osoba, pred vašim očima, već dvanaest godina, trune i umire u zatvoru jednog navodno demokratskog sistema.

(Standard.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. miloš says:

    Svaka ti čast Vlajki ! Gdje nam je savjest, pravo pitanje !?

  2. milan says:

    Možeš samo da pričaš priču...ništa ne vredi sve na finjaka i po onoj Brechtovoj. Ubicu te dobro, polako ništa te nece boljeti i biti ces sretan jer te je ubio dobar čovjek iz dobre puške u dobroj zemlji. Zato si ti i cela Srbija nama dužni jer eto mi radimo odradjujemo posao za vas Srbe. Ubijamo i to dobro, neke ljude koji vašim političarima nisu po volji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *