Osmoro uhapšeno povodom afere “Galenika“

Osmoro uhapšeno povodom afere “Galenika“

18 maja 2013

GalenikaPolicija je danas uhapsila osam osoba osumnjičenih za malverzacije u poslovanju farmaceutske kompanije Galenika. Među njima je i doskorašnji direktor kompanije Nenad Ognjenović. Do sad je utvrđeno da je kompanija Galenika malverzacijama u poslovanju oštećena za oko 12 miliona evra, da će se daljem istragom doći do mnogo veće sume i da su se finansijske transakcije odvijale preko Agrobanke, istakao je direktor policije Milorad Veljović, prenosi RTS.

Milorad Veljović je na konferenciji za novinare naveo da su, pored osam uhapšenih među kojima je i bivši direktor Nenad Ognjenović, krivičnom prijavom obuhvaćeni i bivši generalni direktor Velefarm holding kompanije Dragoljub Vučićević i Radosav Sekulić, pod čijem kontrolom su poslovala preduzeća u okviru Habit grupe.

Pored Ognjenovića uhapšeni su bivši pomoćnik generalnog direktora Galenike Goran Orlić, suvlasnik i direktor livnice „Jeremić“ Miodrag Jeremić, preduzetnik iz Podunavaca Dragan Pavlović, vlasnik preduzeća „Unihemkom“ Željko Jovanović, direktorka privrednog društva „Farmanari“ Ljubica Trica, direktor privrednog društva „Trgošped trans“ Milan Vladović i sudski veštak Željko Virmančević.

Kako je kazao, finansijske transakcije odvijale su se preko Agrobanke. Veljović je naveo da je sedam miliona evra zloupotrebljeno u nabavci sirovine za izradu lekova, dva miliona evra za nabavku skulptura iz livnice „Jeremić“ i više od dva miliona evra prodajem gotovih lekova bez odluke organa upravljanja.

Veljović je kazao da će istraga biti nastavljena i da neće biti pošteđenih.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *