ОСНИВАЧ „БЛЕКВОТЕРА“ САВЕТУЈЕ ТРАМПУ да на Венецуелу пошаље приватну најамничку војску

OSNIVAČ „BLEKVOTERA“ SAVETUJE TRAMPU da na Venecuelu pošalje privatnu najamničku vojsku

4 maja 2019

SAMOPROGLAŠENI predsednuik Venecuele Huan Guaido izjavio je da ne isključuje strano vojno mešanje radi svrgavanja Nikolasa Madura.

Čak je naglasio da ne isključuje „stranu vojnu intervenciju“ zato što je „postala jasna prava priroda madurovog režima“.Taktički je dodao da bi to bila „krajnja mera“, a da je on tobože za „mirnu tranziciju vlasti“.

Guaido, naravno, funkcioniše po instrukcijama iz Vašingtona i utoliko zna šta govori i zašto.

Međutim, pre moguće direktne američke agresije protiv Venecuele, Vašington će verovatno pokušati sa indirektnim vojnim mešanjem. I zato što Donaldu Trampu uoči početka borbe za novi mandat u Beloj kući uopšte nisu potrebni američki vojnici koji se kući vraćaju u mrtvačkim sanducima.

Erik Prins — osnivač najpoznatije američke privatne plaćeničke armije „Blekvoter“ – javno je predložio Trampu da na Venecuelu pošalje jednu od „privatnih vojski“ od 4.500-5.000 vojnika“.

Još je, sasvim direktno, ukazao da za angažovanje najamnika neće morati da polaže račun biračima, a da se od njihovog delovanja – ako nešto krene loše – može lako distancirati.

Prins je posebno naglasio da će se naći ko će finansirati operacije najamnika.

Priznao je da to „ne garantuje američku pobedu“, ali da vredi pokušati.

Indikativno je da se oglasio i vd američkog ministra odbrane, Patrik Šanahan, koji je javno rekao da i on i ceo vojni i državni vrh raspolažu potpunim i pouzdanim podacima o stvarnom stanju stvari u Venecueli. Odnosno: da neće biti špijunskih propuštanja i grešaka kakvih je bilo uoči početka invazije na Irak.

Šanahan nije slučasjno pomenuo Irak.

Tramp je u februaru otkreio da se ne slaže uvek sa svojim tajnim službama jer prave greške. U tom kontekstu je pomenuo Irak i naglasio da je rat u iraku za SAD bio nepotreban rat, a da je Vašington potom na Bliskom istoku potrošio 7 triliona dolara.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rafmanjinov says:

  Kad covek pogleda sta ovi ludaci rade,a ova pogana zapadna evropa cuti i jos ih podrzavaju,i onda pricaju o pravima coveka,naroda,i drzava,tako su unistili Irak,izmislili sve,samo da bi napravili haos,Libija isto,Sirija,isto,Egipat isto,sad je dosla na red Venecuela i taj UN zasto to postoji,kad svo vreme gleda sta ovi ludaci rade i nista ne preduzima,daj Boze da im uskoro dodje kraj,i njima,i svim njihovim vazalima,i onom odvratnom ostrvu,sa sve njihovim gmizavcima.

 2. mrak says:

  Kad nema ko da te skine kilavi kilonjo, amerikenjski pisoplotonjo ...

  • Velika Metla says:

   mrak,on ti je pristalica globalista koji uvode haos po svetu gde god mogu,i nije ih briga kako narodi prolaze,žive li,ili umiru,jer su oni opkoljeni jakom policijom i vojskom po ptrebi,pa im niko ne može prići! Njima haos i odgovara,jer su zaštićeni u tom haosu,zato se i bore iz petnih žila da kako očuvaju haos u svetu,tako i da ga "uvezu" gde god smeju i bude im omogućeno,jer u haosu opstaju,dok pljačkaju ostale narode! Primera imaš bezbroj,Libija,Irak,Avganistan,Srbija,Kuvajt,pokušaj u Siriji.......,svuda gde mogu!

 3. Velika Metla says:

  a da je Vašington potom na Bliskom istoku potrošio 7 triliona dolara. Pa šta ako je potrošio toliko novca? Štamparija tih papira zelene boje radi 24/7,a jedini vam je problem da obezbedite toliku radnu snagu kolika je potrebna da pokrijete sve tri smene štamparije! Ne postoji na svetu država koja bi finansijski mogla opstati,a da troši toliko legalnog novca koliko vi trošite! Svi ti dolari koje štampate su bez ikakvog pokrića! Vaš "bog" dolar je kao i sve vaše ostalo lažni "bog"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *