ОСНОВАН НОВИ ОПОЗИЦИОНИ БЛОК У СРБИЈИ: 15 политичких покрета и организација уједињени у савез “Чувари Србије 1244”

ОСНОВАН НОВИ ОПОЗИЦИОНИ БЛОК У СРБИЈИ: 15 политичких покрета и организација уједињени у савез “Чувари Србије 1244”

6 септембра 2018

Србија је постала опасна и небезбедна земља за живот. Незапосленост, сиромаштво, приватни извршитељи, бомбашки напади на улици, убиства политичара и новинара, то све од грађанина ове земље прави лабилну и уплашену јединку којом је лако манипулисати. Сматрамо да као друштво нисмо заслужили да живимо у оваквој држави и да се као грађани морамо организовано успротивити овој диктатури”, закључила је Стојковићева.У Београду је данас, потписивањем Меморандума о сарадњи, основан савез Чувари Србије 1244, чији су оснивачи представници 15 политичких покрета и организација са територије целе Србије.

Поред покрета Живим за Србију и Цела Србија, овај нови опозициони блок чиниће и покрети као што су: Покрет Србије – Герила, покрет за Јужну Србију, покрет Срба са Косова, покрет Влаха Србије, Румунски покрет Србије, покрет “Косовски божур”, Народна иницијатива, Српска понос, Београдски фронт, Српски саборни покрет – Србобран, покрет Изданак, покрет Слободних синдиката Србије и Покрет за дијаспору.

На конференцији у београдском Медија центру, представници ових организација су рекли како ће се залагати за поштовање Устава, којим се подразумева да Косово и Метохија припадају Србији, и поништавање Бриселског споразума, као и свих договора који су проистекли из њега.

“Тренутак у којем се налази наша држава је јединствен и веома опасан. Имајући у виду да се најављује ‘черупање’ наше државе, односно одвајање јужне српске покрајине – Косова и Метохије”, рекла је Јована Стојковић, председница новооснованог покрета, додајући да је управо то разлог због које су се представници ових политичких организација ујединили и формирали заједнички опозициони блок.

“Окупили смо се јер смо савесни грађани, који се брину за интегритет и будућност ове земље. Желимо да укажемо на противуставан план који спроводи ова власт, кад је у питању решавање статуса Косова. Поред тога што је супротан Уставу, њиме се крши и Резолуција 1244.“

Она сматра да би евентуално признање косовске независности од стране Србије, довело до отварања многих сепаратистичких тежњи широм земље.

“Овај наш активизам је превентива даљег ‘комадања’ наше државе”, рекла је Стојковићева.

Поред очувања територијалне целовитости, представници новоформираног опозиционог блока су истакли да ће се борити за право слободе говора и избора, која према њиховој оцени у Србији не постоји, укидање неолибералног социоекономског модела и увођење економско-социалног модела.

“Србија је постала опасна и небезбедна земља за живот. Незапосленост, сиромаштво, приватни извршитељи, бомбашки напади на улици, убиства политичара и новинара, то све од грађанина ове земље прави лабилну и уплашену јединку којом је лако манипулисати. Сматрамо да као друштво нисмо заслужили да живимо у оваквој држави и да се као грађани морамо организовано успротивити овој диктатури”, закључила је Стојковићева.

Председавајући савеза “ЧУВАРИ СРБИЈЕ 1244”

Председник- др Јована Стојковић
Потпредседник- мр Саша Мирковић
Потпредседник- др Драган Петровић
Члан- Немања Петровић
Члан- Маја Шоршоров
Члан- Ана Обрадовић
Члан- Сара Јовановић
Члан- Славољуб Анђелић
Члан- Петар Милетић
Члан- Горан Марковић

Извор: Медија центар

Објавио: фацебоокрепортер.орг

KOMENTARI8 коментара

 1. Deda Micko says:

  Upozoravam Doktorku Stojkovic, jednu od retkih osoba u Srbiji koju cenim, da ce pokusati da je nasankaju i jos vise ucene preko dece. Molim Vas, budite oprezni, oko Vas su hijene.

 2. теоретичар says:

  Желим им много успеха. Ипак, сматрам да је иза свега двоглед ЦИЈЕ. Чим то иде овако јавно, има неке тајне коју ћемо са разочарањем открити као и са Николићом, Обрадовићом, Вукадиновићом...да се не враћам на сам почетак нове прошлости и заборава. Надаље, личи ми на стварање нове врсте политичара. ЦИЈА или посматра из прикрајка, или је већ пружила пипке. Остали су израубовани или другим речима више не пролазе глатко. Можда сам исувише песимиста. Можда зато што сам убеђен да Срби немају шансе да се извуку без активирања "хајдука". Када то видим или чујем, знаћу да је кренуло. Овако...већ виђено само мало другачије. На почетку сам био одушевљен са Госпођом Стојковић. А данас сам већ спреман да теоретишем...Ипак мислим да ће за пар година, ако не и пре, Госпођа Стојковић бити у власти. Онда ћу теоретисати уназад.

  • Deda Micko says:

   Ima i logike i intuicije u ovom tvom tekstu. Ja, pak, ne vidim Dr Stojkovic u strukturama vlasti. Ono sto mi nije jasno je sto su neke druge javne licnosti bile izlozene vecim pritiscima od strane suda nego ona koja je jedna od vodecih licnosti u raskrinkavanju vakcina. Da li je tu napravljen nekakav dil??? Ne znam, nemam nikakvih dokaza, jos uvek o toj osobi imam pozitivno misljenje.

 3. Za Srbiju says:

  Pridružimo se i srećno nam bilo!

 4. Bogomir says:

  Ko zna koga tu sve ima, ali svakako bi bilo fino jos dodati gospodju Milu Aleckovic i njen pokret "Svetlost", gospodina Kostu Cavoskog... Par civilizovanih i normalnih Srba. Cisto da se ima za koga glasati, onako sportski.

 5. Jordanka Zivkovic says:

  др Јована је честита, борбена, искрена....нема сумње да воли СРБИЈУ И СРБСКИ НАРОД, СРБСКУ ДЕЦУ,...воли ПРАВОСЛАВЉЕ,Мила алечковић је са титулом мајстора хата јоге..њена емисија на КЦН1 суботом, по мени, је екуменистицка...питање за сваког госта; дали верујеш у вишу силу, у бога??? /универзалног/..никада није поменула ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА...ПРАВОСЛАВЉЕ...др.Драган Петровић опет овде..и свугде...чудно..тата му био проф.комунистичког универзитета у СФРЈ, а стриц директор народне банке бивше СФРЈ?????????????? свуда има пролаза, на телевизајама, странкама..???????????

 6. Dane Radakovic says:

  adni vi i koga branite vulin vam sluzi vojsku sad koji je bijo nesposoban za vojni rok dok se crvena banda sece sa srbijom tu trava ne raste niti cveta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u