ОСНОВАН НОВИ ОПОЗИЦИОНИ БЛОК У СРБИЈИ: 15 политичких покрета и организација уједињени у савез “Чувари Србије 1244”

OSNOVAN NOVI OPOZICIONI BLOK U SRBIJI: 15 političkih pokreta i organizacija ujedinjeni u savez “Čuvari Srbije 1244”

6 septembra 2018

Srbija je postala opasna i nebezbedna zemlja za život. Nezaposlenost, siromaštvo, privatni izvršitelji, bombaški napadi na ulici, ubistva političara i novinara, to sve od građanina ove zemlje pravi labilnu i uplašenu jedinku kojom je lako manipulisati. Smatramo da kao društvo nismo zaslužili da živimo u ovakvoj državi i da se kao građani moramo organizovano usprotiviti ovoj diktaturi”, zaključila je Stojkovićeva.U Beogradu je danas, potpisivanjem Memoranduma o saradnji, osnovan savez Čuvari Srbije 1244, čiji su osnivači predstavnici 15 političkih pokreta i organizacija sa teritorije cele Srbije.

Pored pokreta Živim za Srbiju i Cela Srbija, ovaj novi opozicioni blok činiće i pokreti kao što su: Pokret Srbije – Gerila, pokret za Južnu Srbiju, pokret Srba sa Kosova, pokret Vlaha Srbije, Rumunski pokret Srbije, pokret “Kosovski božur”, Narodna inicijativa, Srpska ponos, Beogradski front, Srpski saborni pokret – Srbobran, pokret Izdanak, pokret Slobodnih sindikata Srbije i Pokret za dijasporu.

Na konferenciji u beogradskom Medija centru, predstavnici ovih organizacija su rekli kako će se zalagati za poštovanje Ustava, kojim se podrazumeva da Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji, i poništavanje Briselskog sporazuma, kao i svih dogovora koji su proistekli iz njega.

“Trenutak u kojem se nalazi naša država je jedinstven i veoma opasan. Imajući u vidu da se najavljuje ‘čerupanje’ naše države, odnosno odvajanje južne srpske pokrajine – Kosova i Metohije”, rekla je Jovana Stojković, predsednica novoosnovanog pokreta, dodajući da je upravo to razlog zbog koje su se predstavnici ovih političkih organizacija ujedinili i formirali zajednički opozicioni blok.

“Okupili smo se jer smo savesni građani, koji se brinu za integritet i budućnost ove zemlje. Želimo da ukažemo na protivustavan plan koji sprovodi ova vlast, kad je u pitanju rešavanje statusa Kosova. Pored toga što je suprotan Ustavu, njime se krši i Rezolucija 1244.“

Ona smatra da bi eventualno priznanje kosovske nezavisnosti od strane Srbije, dovelo do otvaranja mnogih separatističkih težnji širom zemlje.

“Ovaj naš aktivizam je preventiva daljeg ‘komadanja’ naše države”, rekla je Stojkovićeva.

Pored očuvanja teritorijalne celovitosti, predstavnici novoformiranog opozicionog bloka su istakli da će se boriti za pravo slobode govora i izbora, koja prema njihovoj oceni u Srbiji ne postoji, ukidanje neoliberalnog socioekonomskog modela i uvođenje ekonomsko-socialnog modela.

“Srbija je postala opasna i nebezbedna zemlja za život. Nezaposlenost, siromaštvo, privatni izvršitelji, bombaški napadi na ulici, ubistva političara i novinara, to sve od građanina ove zemlje pravi labilnu i uplašenu jedinku kojom je lako manipulisati. Smatramo da kao društvo nismo zaslužili da živimo u ovakvoj državi i da se kao građani moramo organizovano usprotiviti ovoj diktaturi”, zaključila je Stojkovićeva.

Predsedavajući saveza “ČUVARI SRBIJE 1244”

Predsednik- dr Jovana Stojković
Potpredsednik- mr Saša Mirković
Potpredsednik- dr Dragan Petrović
Član- Nemanja Petrović
Član- Maja Šoršorov
Član- Ana Obradović
Član- Sara Jovanović
Član- Slavoljub Anđelić
Član- Petar Miletić
Član- Goran Marković

Izvor: Medija centar

Objavio: facebookreporter.org

KOMENTARI8 komentara

 1. Deda Micko says:

  Upozoravam Doktorku Stojkovic, jednu od retkih osoba u Srbiji koju cenim, da ce pokusati da je nasankaju i jos vise ucene preko dece. Molim Vas, budite oprezni, oko Vas su hijene.

 2. teoretičar says:

  Želim im mnogo uspeha. Ipak, smatram da je iza svega dvogled CIJE. Čim to ide ovako javno, ima neke tajne koju ćemo sa razočaranjem otkriti kao i sa Nikolićom, Obradovićom, Vukadinovićom...da se ne vraćam na sam početak nove prošlosti i zaborava. Nadalje, liči mi na stvaranje nove vrste političara. CIJA ili posmatra iz prikrajka, ili je već pružila pipke. Ostali su izraubovani ili drugim rečima više ne prolaze glatko. Možda sam isuviše pesimista. Možda zato što sam ubeđen da Srbi nemaju šanse da se izvuku bez aktiviranja "hajduka". Kada to vidim ili čujem, znaću da je krenulo. Ovako...već viđeno samo malo drugačije. Na početku sam bio oduševljen sa Gospođom Stojković. A danas sam već spreman da teoretišem...Ipak mislim da će za par godina, ako ne i pre, Gospođa Stojković biti u vlasti. Onda ću teoretisati unazad.

  • Deda Micko says:

   Ima i logike i intuicije u ovom tvom tekstu. Ja, pak, ne vidim Dr Stojkovic u strukturama vlasti. Ono sto mi nije jasno je sto su neke druge javne licnosti bile izlozene vecim pritiscima od strane suda nego ona koja je jedna od vodecih licnosti u raskrinkavanju vakcina. Da li je tu napravljen nekakav dil??? Ne znam, nemam nikakvih dokaza, jos uvek o toj osobi imam pozitivno misljenje.

 3. Za Srbiju says:

  Pridružimo se i srećno nam bilo!

 4. Bogomir says:

  Ko zna koga tu sve ima, ali svakako bi bilo fino jos dodati gospodju Milu Aleckovic i njen pokret "Svetlost", gospodina Kostu Cavoskog... Par civilizovanih i normalnih Srba. Cisto da se ima za koga glasati, onako sportski.

 5. Jordanka Zivkovic says:

  dr Jovana je čestita, borbena, iskrena....nema sumnje da voli SRBIJU I SRBSKI NAROD, SRBSKU DECU,...voli PRAVOSLAVLJE,Mila alečković je sa titulom majstora hata joge..njena emisija na KCN1 subotom, po meni, je ekumenisticka...pitanje za svakog gosta; dali veruješ u višu silu, u boga??? /univerzalnog/..nikada nije pomenula GOSPODA ISUSA HRISTA...PRAVOSLAVLJE...dr.Dragan Petrović opet ovde..i svugde...čudno..tata mu bio prof.komunističkog univerziteta u SFRJ, a stric direktor narodne banke bivše SFRJ?????????????? svuda ima prolaza, na televizajama, strankama..???????????

 6. Dane Radakovic says:

  adni vi i koga branite vulin vam sluzi vojsku sad koji je bijo nesposoban za vojni rok dok se crvena banda sece sa srbijom tu trava ne raste niti cveta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *