ОШТАР ОДГОВОР Путина АМЕРИЦИ!

OŠTAR ODGOVOR Putina AMERICI!

2 februara 2019

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će odgovor Rusije na odluku SAD da istupi iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa biti recipročan – Rusija obustavlja njegovu primenu.

„Američki partneri saopštili su da stopiraju njihovo učešće u Sporazumu, samim tim i mi to činimo. Objavili su da se bave razvojem novog oružja, i mi ćemo to uraditi“, rekao je on na sastanku sa ministrima inostranih poslova i odbrane Sergejom Lavrovom i Sergejom Šojguom.Istovremeno, Putin je istakao da se Rusija neće uplitati u novu trku u naoružanju i upitao Šojgua da li je moguće realizovati sve neophodne mere u okviru previđenog budžeta, na šta je ministar odbrane rekao da će predložiti nacrt novog koji će to omogućiti.

Putin je od resornih ministara zatražio i da mu u dogledno vreme obrazlože kako da Rusija odgovori na moguću pretnju kada je reč o planovima pojedinih zemalja da svoje oružje razmeste u kosmosu.

Ruski predsednik je takođe naložio i da se više ne iniciraju pregovori sa SAD po pitanju razoružavanja, iako je ocenio da svi dosadašnji predlozi ostaju na snazi.

„S tim u vezi molim Ministarstvo inostranih poslova i Ministarstvo odbrane da ostave otvorena vrata pregovorima u okviru svih predloga koje je Rusija do sada predstavila. Sačekaćemo da naši partneri sazre kako bi bili u stanju da sa nama vode ravnopravni i konstruktivni dijalog“, istakao je.

Takođe, Putin je dao saglasnost da se pokrene razvoj nove hiperzvučne kopnene rakete srednjeg dometa.

KOMENTARI4 komentara

  1. Kulak says:

    Ameri udare, Rusi odgovaraju. Rusi su ranije znali imati i taktiku da je napad najbolja obrana.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Napadnite im i uništite S.Arabiju i rešili ste i dolar i USA i EU i NATO.

  3. test01 says:

    Rusi i dalje zive u nekom drugom svetu, najezim se kada cujem "partneri". Pola svog zivota radim sa amerima i za njih je to samo pokazivanje slabosti, znaci mozes i dalje da guras jer se radi o slabicu... U obracanju ameri su veoma direktni, bez ikakvog postovanja i uvijanja. Politicari su im jos gori i ne prezaju ni od cega, para im je svetinja i svako moze da ih kupe ko moze da plati. Cak je i Klinton rekao svoju cenu (50 miliona USD) ali Srbijanska kopilad nije htela da plati - opljackali su 1000 puta vise!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *