ОШТАР ОДГОВОР РУСИЈЕ – ПУТИН И КАДИРОВ ШАЉУ ЧЕЧЕНСКЕ ДОБРОВОЉЦЕ У СИРИЈУ: „Исламисти ће бити закопани под сиријском земљом!“

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE – PUTIN I KADIROV ŠALJU ČEČENSKE DOBROVOLJCE U SIRIJU: „Islamisti će biti zakopani pod sirijskom zemljom!“

3 avgusta 2016

560e9418c36188b34b8b457a KadirovPredsednik Čečenije Ramzan Kadirov zapretio je da će poslati svoje dobrovoljce u Siriju da tamo pobiju radikalne islamiste koji ponovo prete Rusiji. Kadirov smatra da je Čečenija sposobna da uništi teroriste koji ratuju pod zastavom Islamske države (ID).

– Ako nekome od lidera ID padne na pamet da stvarno krene ka Rusiji, mi ćemo ga zaustaviti daleko od naših granica. Doći ćemo mi k njima kako im više ne bi palo na pamet da prete predsedniku Putinu i narodu Rusije. Naši dobrovoljci će im dati pravo izbora da polože oružje, ili da budu zakopani pod sirijskom zemljom – poručio je Ramzan Kadirov.

Dodavši da je preteći film ID „prazna priča“, on ističe da ID „nema snage ni mogućnosti da ratuje u Rusiji“:

– Mi smo u Čečeniji uništili dobro pripremljene i naoružane do zuba bandite koji su došli iz 51 zemlje. U Čečeniji su izgubili glavu saradnici najboljih obaveštajnih službi sveta. A oni koji su preživeli bežali su da se spasu – ističe Kadirov, koji smatra da je „filmska“ pretnja Rusiji pripremljena u kabinetima tajnih službi, kao deo informativnog rata protiv Moskve.

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj kaže da je posle rušenja helikoptera MI-8, ruska avijacija intenzivno bombardovala pozicije islamista koji su pokušali da prodru u Alepo. Odgovornost za rušenje helikoptera preuzeli su borci tzv. Slobodne sirijske armije.

Rusija sprema ultimatum onima koji su oborili helikopter, da predaju tela poginulih, ili će početi brojni udari po tamošnjoj teritoriji u provinciji Idlib. Što se tiče dostave humanitarnie pomoći, u Moskvi su sve glasniji oni koji kažu da time treba da se bavi sirijska armija, a ne Rusi, jer je već oboreno nekoliko helikoptera i ubijeno više vojnika.

UBEĐIVANJE

RUKOVODSTVO u Vašingtonu pokušava da nagovori Moskvu da Rusi ne krenu u ofanzivu u Siriji. Keri je nedavno zamolio Lavrova da Rusi sedam dana ne bombarduju islamiste, kako bi u tom „režimu tišine“ Vašington mogao da odvoji umerenu sirijsku opoziciju od terorista. Sa druge strane, u Moskvi tvrde da je bilo dovoljno vremena da se umerena sirijska opozicija opredeli i distancira od terorista.

(Večernje novosti)

KOMENTARI7 komentara

 1. milojko says:

  Bež te braćo Rusi iz Sirije dok ste još živi!

 2. Darko says:

  Bolje bi bilo "Milojko" da ti bjezis !!!

  • milojko says:

   Gde da bežim kada mi je pokvaren BENASSI.Ja sam MIlojko a brat mi je Živorad i mi smo Hrvati.

 3. Apis says:

  Hrvat Milojko? Moze rvat biti sve samo ne čovek.

 4. ilija says:

  cecinci ce ih potrati oni vole putinna putin vise nece imati problema sa musin prepustio on njih cecincima opsana ofanziva u siriji koji asad on nema ni drzavu ni vojsku putin spasijo postene muslimane na bliskom istoku srboin ne mrzi postene muslimane to su isti ljudi samo razlicita molitva

 5. Vili says:

  Kadirov jeste odan Rusiji i Putinu ali mnogo forsira Islam.Nisam protiv cecenije oni treba da postuju svoju religiju ali ne da im islam bude u svakom segmentu Cecenije.Treba biti umjeren.

 6. oko says:

  ovi cese okupati u jadranskom moru kakvi izgledaju strah i trepet ako krinu bizi kole

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *