ОСТАВИО ИХ БЕЗ ТЕKСТА: Руски експерт објаснио како Русија треба да комуницира са САД и ЕУ

ОСТАВИО ИХ БЕЗ ТЕKСТА: Руски експерт објаснио како Русија треба да комуницира са САД и ЕУ

10 априла 2020

Руски економски експерт Евгениј Сатановски истакао је да Запад није спреман за конструктиван дијалог у контексту пандемије ЦОВИД-19 и предложио је нову опцију за изградњу односа.

Нацрт резолуције коју је предложила Русија о укидању једностраних економских мера које спречавају ефикасну борбу против ширења пандемије коровируса ЦОВИД-19 блокирале су Сједињене Државе и њихови савезници у УН.То је јасно указало на некомпатибилност колективног Запада, чије су земље приморане да прате општи политички курс Вашингтона, а воде се правилом „свака за себе“, што се може видети на примеру конфронтација по питању ЦОВИД-19 у ЕУ.

На ову околност скренуо је пажњу политички аналитичар Јевгениј Сатановски, који је указао на то да су западне земље спремне да пресретну пакете помоћи намењене другим земљама ради сопственог спашавања, као и на то да прибегну уцењивању слабијих „савезника“ да обезбеде снабдевање медицинском опремом и лековима.

Истовремено, радије су одбацили ове руске политичке иницијативе упркос спремности Русије да им помогне у тако тешкој ситуацији.

На основу тога, Сатановски је истакао да је време да Москва промени стил комуникације са својим западним партнерима и објаснио како Русија сада треба да комуницира са Американцима и ЕУ:

„Чврсто држите саговорника једном руком за грло, а другом за тестисе, тихо и јасно му кажите шта желите од њега, притискајући га уз зид и периодично га ударати у главу. Тако поступати и са Американцима и са ЕУ.”

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. FejkCov says:

  E vala svaka mu je kao u našeg Njegoša, samo onako u kozačkom stilu. Satanovski je jasno rekao kako to treba sa imperijalističkom Satanom da se radi, držati ga za grlo i testise i periodično ga udarati u glavu, u pravilnom ritmu kazačoka. Pa kada nisu hteli da ukinu sankcije i lepo zajednički da se bore protiv covidare, ostaje im samo da dobijaju po njušci. Šta bi na ovo rekla naša persida? Čuće se. say

 2. milorad2 says:

  hahahah dobra ideja ali pre toga treba nabildovati snagu, rusija ne može još uvek da se ponaša tako, niti ima prostora za takkav način "dijaloga" , takodje mislim da i ne treb da se ponaša kao bandit, iako ima posla sa banditima.Mislim da ih treba čekati na krivini, kada doju da traže nešto ili za neku uslugu , ODMAH im SVE NAPLATITI u najevćoj mogućoj tog trenutka porcenjenoj vrednosti (zavisi od uslug koju žele ) ili ih ignoristai.Oćeš--nećeš kao god i nikakvi popusti nikakvi ustupci ili sačuvajbože nešt i mbesplatno dati.TO njih uči pristojnoti ,kada znaju da im nešto treba a ne mogu da otmu a ZNAJU da će ih ODRATI čim zatraže.Mislim d aje za rusiju najbolje da ignoriše zapadni establišmnt, održava dobre i pristojne odose sa NARODIMA zapada i u priincipu ne da svoje i na svoje.

  • Velika Metla says:

   "Зло радити од зла бранећи се ту гријеха нема никаквога"! Његош.

 3. persida says:

  Samo tako, il nikako. Konacno jedan pametan Rus.

 4. ARTILJERAC says:

  Браво мајсторе, напокон један паметан предлог за цео свет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u