ОСТАВИО ИХ БЕЗ ТЕKСТА: Руски експерт објаснио како Русија треба да комуницира са САД и ЕУ

OSTAVIO IH BEZ TEKSTA: Ruski ekspert objasnio kako Rusija treba da komunicira sa SAD i EU

10 aprila 2020

Ruski ekonomski ekspert Evgenij Satanovski istakao je da Zapad nije spreman za konstruktivan dijalog u kontekstu pandemije COVID-19 i predložio je novu opciju za izgradnju odnosa.

Nacrt rezolucije koju je predložila Rusija o ukidanju jednostranih ekonomskih mera koje sprečavaju efikasnu borbu protiv širenja pandemije korovirusa COVID-19 blokirale su Sjedinjene Države i njihovi saveznici u UN.To je jasno ukazalo na nekompatibilnost kolektivnog Zapada, čije su zemlje primorane da prate opšti politički kurs Vašingtona, a vode se pravilom „svaka za sebe“, što se može videti na primeru konfrontacija po pitanju COVID-19 u EU.

Na ovu okolnost skrenuo je pažnju politički analitičar Jevgenij Satanovski, koji je ukazao na to da su zapadne zemlje spremne da presretnu pakete pomoći namenjene drugim zemljama radi sopstvenog spašavanja, kao i na to da pribegnu ucenjivanju slabijih „saveznika“ da obezbede snabdevanje medicinskom opremom i lekovima.

Istovremeno, radije su odbacili ove ruske političke inicijative uprkos spremnosti Rusije da im pomogne u tako teškoj situaciji.

Na osnovu toga, Satanovski je istakao da je vreme da Moskva promeni stil komunikacije sa svojim zapadnim partnerima i objasnio kako Rusija sada treba da komunicira sa Amerikancima i EU:

„Čvrsto držite sagovornika jednom rukom za grlo, a drugom za testise, tiho i jasno mu kažite šta želite od njega, pritiskajući ga uz zid i periodično ga udarati u glavu. Tako postupati i sa Amerikancima i sa EU.”

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. garo says:

  Tako, nego sta?

 2. FejkCov says:

  E vala svaka mu je kao u našeg Njegoša, samo onako u kozačkom stilu. Satanovski je jasno rekao kako to treba sa imperijalističkom Satanom da se radi, držati ga za grlo i testise i periodično ga udarati u glavu, u pravilnom ritmu kazačoka. Pa kada nisu hteli da ukinu sankcije i lepo zajednički da se bore protiv covidare, ostaje im samo da dobijaju po njušci. Šta bi na ovo rekla naša persida? Čuće se. say

 3. milorad2 says:

  hahahah dobra ideja ali pre toga treba nabildovati snagu, rusija ne može još uvek da se ponaša tako, niti ima prostora za takkav način "dijaloga" , takodje mislim da i ne treb da se ponaša kao bandit, iako ima posla sa banditima.Mislim da ih treba čekati na krivini, kada doju da traže nešto ili za neku uslugu , ODMAH im SVE NAPLATITI u najevćoj mogućoj tog trenutka porcenjenoj vrednosti (zavisi od uslug koju žele ) ili ih ignoristai.Oćeš--nećeš kao god i nikakvi popusti nikakvi ustupci ili sačuvajbože nešt i mbesplatno dati.TO njih uči pristojnoti ,kada znaju da im nešto treba a ne mogu da otmu a ZNAJU da će ih ODRATI čim zatraže.Mislim d aje za rusiju najbolje da ignoriše zapadni establišmnt, održava dobre i pristojne odose sa NARODIMA zapada i u priincipu ne da svoje i na svoje.

  • Velika Metla says:

   "Zlo raditi od zla braneći se tu grijeha nema nikakvoga"! Njegoš.

 4. persida says:

  Samo tako, il nikako. Konacno jedan pametan Rus.

 5. Za Srbiju says:

  Svaka mu je na mestu.

 6. ARTILJERAC says:

  Bravo majstore, napokon jedan pametan predlog za ceo svet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *