ОШТРА ПОРУКА ЛАВРОВА ЗАПАДУ: „Нећемо поштовати правила која су они измислили“

ОШТРА ПОРУКА ЛАВРОВА ЗАПАДУ: „Нећемо поштовати правила која су они измислили“

20 јуна 2022

САД неће моћи да одузму Русији права на сопствени глас у међународним пословима, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„САД неће моћи да натерају Русију да се придржава правила која је измислио Вашингтон“, рекао је Лавров у интервјуу за ТВ канал „Русија 1“.На питање шта САД покушавају да постигну слањем додатних пошиљки наоружања у Украјину, Лавров је истакао да је Вашингтон те циљеве одавно декларисао, преноси агенција ТАС С.

„Они остварују оно што су одавно најавили, да Русија мора да зна своје место, да нема право на свој глас у међународним пословима, да мора да поштује правила која су измислиле Сједињене Државе. То је све. Мислим да добро разумеју да им то неће успети“, поручио је Лавров.

Раније је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов изјавио да је „пумпање Kијева америчким оружјем пут ка директној војној конфронтацији између највећих нуклеарних сила“ и да ће имати непредвиђене последице.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

 1. Duca says:

  Pametan čovek, daju ti ogradu dokle da se krećeš a onda očekuju da to poštuješ isključivo ti, dok oni i do ograde i preko ograde.

 2. Max Baum says:

  Da nije tome razlog ruska agresija?

  • Pakao Azovstala says:

   Što nisi skakao na zadnje šape kada su Ameri vršili agresije ??? Sada gledaj kako to radi Rusija, jer kad može USA onda isto može i Rusija, zašto ne??? I to će da bude i na Balkanu, niste više sigurni, PTSP će biti sve veća pošast među kroatima, albatrosima i munđosima na Balkanu. Kada to dođe žali se na rusku i srpsku agresiju višem sudu za ljudska prava na mesecu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u