ОШТРА ПОРУКА СИЈА АМЕРИЦИ: „Добићете разарајући ударац у главу“

OŠTRA PORUKA SIJA AMERICI: „Dobićete razarajući udarac u glavu“

24 oktobra 2020

Kina nikada neće dozvoliti bilo kojoj sili da joj naruši nacionalni suverenitet ili da odvoji deo njene svete teritorije i biće spremna da se bori protiv takvih pretnji, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

„Nećemo sedeti i gledati kako nam neko narušava nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i nikada nećemo dozvoliti nikome da povredi i podeli svetu teritoriju naše otadžbine. Ukoliko bi se tako nešto desilo, kineski narod bi sigurno odgovorio razarajućim udarcem u njihovu glavu“, rekao je kineski lider.Kina ne želi hegemoniju ili ekspanzionizam i protivi se takvoj politici, dodao je on.

„U današnjem svetu, neprihvatljivi su bilo koji unilateralizam, protekcionizam i ekstremni egoizam. Bilo koji metod ucene, blokade i ekstremnog pritiska je potpuno neefikasan. Bilo kakvo ponašanje koje se fokusira na samo sebe i ponašanje koje angažuje hegemoniju i siledžijstvo jednostavno neće raditi i vodiće u slepu ulicu“, rekao je Si Đinping tokom obeležavanja 70. godišnjice ulaska kineskih dobrovoljaca u Severnu Koreju tokom Korejskog rata, u kom su se sukobili sa američkim snagama.

KOMENTARI8 komentara

 1. Si Ju Leter Aligeder says:

  Zver treba direkt u glavu! Razarajuće naravno.

 2. Archelay says:

  Ovo sto je Si izjavio je muska rabota.Amerima najzad trebao ja neko da im pokaze zube.A Si nije tek tako otkacio da ne zna sta govori.

 3. Rista says:

  Hahahahah....kikikikiHA! Ah! "ili da odvoji deo njene svete teritorije"! A šta je Tajvan? Jel to nije sveta teritorija Kine??? Si je najinteligentniji državnik u svetskoj istoriji. Niko i nikada nije bio u stanju da održi takve isprazne politički korektne govore koje pale ošamućene kineske i srpsko-ruske mase a uopšte nisu tačni. Globalna vlada Sveta, koja je svuda oko nas kao neka izmaglica, danas ima dva vrhunska javna pretstavnika. To su Tramp i Si! Imaju i rezervnog igrača a zove se Putin. Svi troje glume armagedon kraj ali neverovatno - sve i jedan ide dalje uspešno bez ijednog jedinog sukoba osim što stradaju Sirijci, Libijci, Iračani, Srbi i ostala boranija sveta. Si, Tramp i Putin su jedna ekipa. Si i Putin su nesmenjivi a ni Tramp nije za potceniti. Nema veze i ako Tramp padne. Tu je Bajden. JAKI IGRAČI SU DANAS I Vučić i bivši Karzaji, Lukašenko, Porošenko, KiMilDžung i još poneki golja koji takođe opstaju i idu dalje, mada ne uvek kao precednici, ali nije ni važno. Sve i jedan je bio ili je još uvek uspešan precednik svoga čobanskog naroda. Si je naslednik Maoa a Mao je finansiran sa Rotšildom da napravi jednu Kinu jedan narod jedno mišljenje. Fanatizam Sija, Trampa i Putina uništava svet koronom za račun Globalne vlade. Sca tri politička vrha, i Rusije i Kine i Amerike napadaju politički korektno jedni druge a ubijaju druge narode. Kina ubija narode sveta svojom monopolskom ikretenskom mas produkcijom kojoj ostale države sveta ne mogu konkurisati ni pod razno, jer Kinu na tom putu podržava Amerika,(kažu da je komunizam nekada osuđivao mas produkciju i bio stava da će ona uništiti kapitalizam)dakle, Kina svojim delovanjem i proizvodnjom, guši proizvodnje svih malih država sveta, pa i poneke velike države, Putin glumata i maše kindžalima, Tramp miroljubivo ubacuje svoje vojske u sve više država sveta a sve troje idu istim smerom nejasnog pravca. Još nisam shvatio kako su se sinhronizovali, ali sam shvatio da se jesu sinhronizovali. Ko preživi...a podosta nas neće preživeti...Sve tri države danas već očigledno idu putem "Na vuka povika a lisice meso jedu!"

  • Robert Wronsky says:

   Dobra analiza osim onog o "jakom igraču" Vučiću. Možda je on za tebe i dio Srba kapacitet ali za ostatak svijeta je smiješna ličnost, koji se kao malo dijete, kada dobije vašarsko lizalo, obradovao kemijskoj olovci koju mu je, kao i svim prisutnima, poklonio Tramp. Interesantno da su vam Amerikanci odjednom postali najveći prijatelji, da više ne spominjete bombardiranje, iako je činjenica da su najžešći neprijatelji vaših, također novih prijatelja Kineza. Jedini razuman zaključak može biti da nastavljate bizantsku politiku, koja vam je u krvi, politiku laži i obmana,sa onom mišlju, možda netko i nasjedne.

   • Rista says:

    Nisi ti gospon Vronski razumeo ni jedan detalj onoga špto sam rekao. u tvome mozgu je Si velik zbog milijardu ljudi a Vučić mali zbog ponižavajućeg odnosa od Amerike, ali po mome shvatanju nema ljudskih razlika, a kao što si video, ja sam ih obojicu stavio na istu klupu. Ni Si nije mnogo časniji i dupeliže Amerikancima kao i Vučić. To sam rekao tamo gore i nema veze što Si Mile ima pucaljku, svejedno je na istom nivou. Kokodače kao i Vučić ali pucaljku ne izvlači. Pisao sam ja o tome daleko više. A što se tiče ne spominjanja bombardovanja, pa bar svaki treći dan ga spomenem samo ti to propustiš. Ne čitaj slova i reči, nego pokušaj da shvatiš gde sam pozicioniro Sija. Možda ti klikeri prorade. A što se tiče neprijatelja Amerike, mi smo bar časno stali na crtu a kilajberi kao Si i Putin, naslednik slavnog cara kome je tvoj predak Vronski plemenito služio, obojica šene samo malo različito nego Vučić. Kada čitaš nešto, pokušaj i da shvatiš a ne da ja moram da objašnjavam ko nekom poletarcu. Hvala za pohvalu ostalog ali me ovo tvoje nerazumevanje malo pogodilo.

    • Rista says:

     Usput, Kinezi nisu nikom prijatelji a ja ih i ne držim za naše prijatelje. Jedina razlika između kineske i američke politike je što Kinezi ne bacaju bombe. Za sada.Inače, Kina je globalno orijentisana i Si se sa time uvek hvali. Ali, jadna majka malim državama kada padnu u zavisnost od Kine. Do danas je samo Amerika gnječila svet ali od danas to radi i Kina. Amerika uvodi sankcije, slomi državu a Kina onda ide i otkupljuje budzašto blaga bogatih država. Ta sudbina je zakačila Rusiju i Iran. A siće kao srbija, Kina jede za meze. Po meni, ne zna se ko je gori - Kina ili Amerika. Samo nije aktuelno u Srbiji i proteće mnogo vode potocima Srbije pre nego Srbi shvate. Teško da će se neko razviti ako upadne u saradnju sa Kinom.

 4. milorad3 says:

  ma kinezi su jako fini, mi bih oterali P.M i roknuli im par bojevih glava odmah,da ih imamo viška:)Mislim da bi svet bio mnogo mirnije i mogo bolje mesto da srbija ima par hilojada nuk glava:)Doveli bi ih u red SVE za par minuta koliko smo ludi i neustrašivi:)NE MOŽEŠ UBIITI NEKOGA KO SE SMRTI NE PLAŠI:)

 5. uddu says:

  "SERESI" ili "SISERE",pa razumeće neko i ovo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *