ОШТРА РЕАКЦИЈА РУСИЈЕ на „косовску мисију“ Албаније

OŠTRA REAKCIJA RUSIJE na „kosovsku misiju“ Albanije

18 aprila 2019

Politika konsolidovanja albanskog faktora na Balkanu koju vodi rukovodstvo Albanije otežava dijalog Beograda i Prištine, ocenilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je Kosovo za njega „deo Albanije“, a da „ujedinjenje Albanije i Kosova nije plan B, nego plan A“.

Ministarstvo inostranih poslova Rusje je ukazalo na to da se intenziviraju napori da se integrišu oblasti naseljene Albancima u nizu balkanskih zemalja koje se graniče s Albanijom.

„Naglašavamo da takva politika ne samo da otežava dijalog Beograda i Prištine, nego i podriva atmosferu poverenja u celom balkanskom regionu“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, pozvalo zapadne partnere Albanije da, najzad, odreaguju na „očigledne ‘albanocentrične’ težnje Tirane i da, umesto stvaranja sumnjivih struktura na lokalnom nivou, postignu da Priština ispuni svoje obaveze u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština na Kosovu, u skladu s potpisima predstavnika Prištine i visokog predstavnika Evropske unije za inostrane poslove i odbranu još u aprilu 2013. godine“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Sta se Rusija buni kad se Vucic ne buni.

  2. Terra Vendorum says:

    Kad pomisle da su preoteli Balkan, osvanuće desetkovani na Kavkazu, odakle su i došli. Tako su prošli svi "ujedinitelji" tudjih teritorija,. Napoleon, Hitler, Zapad je Tudjman...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *