ОШТРА РЕАКЦИЈА КИНЕ НА ПОТЕЗ АМЕРИКЕ

ОШТРА РЕАКЦИЈА КИНЕ НА ПОТЕЗ АМЕРИКЕ

28 октобра 2021

Снажно се противимо било каквим званичним и војним контактима између САД и Тајвана, као и мешању САД у унутрашње ствари Кине, саопштено је из кинеског Министарства спољних послова након званичне потврде присуства америчких војника на Тајвану.„САД морају да се придржавају принципа „једне Кине“ и одредби три америчко-кинеска декрета. Снажно се противимо било каквим званичним и војним контактима између САД и Тајвана, као и мешању САД у унутрашње ствари Кине“, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин. на брифингу, истичући да се кинеско-амерички односи заснивају на принципу „једне Кине“.

Америчке снаге стациониране су на Тајвану како би спроводиле обуке са тајванским војницима, рекла је у интервјуу за Си-Ен-Ен председница Цај Инг Вен, потврђујући први пут присуство америчких трупа на острву које Кина сматра својом територијом.

Она је изјавила и да је „претња“ из Кине сваким даном све већа и изразио уверење у подршку Вашингтона у случају напада.

Подсетимо, Пекинг сматра Тајван својом провинцијом, док Тајван тврди да је аутономна држава и да има политичке и економске односе са неколико других нација које признају његов суверенитет.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Mime Nikolic says:

    Vishe je nego ocigledno, da americka spoljna politika, zasnovana na samoproglasenom pravu mesanja i uplitanja u svaki unutrsnji problem bilo koje drzave sveta, postaje uzrok svih kriza i izazivanje nemira i destabilizacije. Tome se mora stati na kraj i sve zemlje sveta bi trebalo da se javno i glasno oglase protiv tog samoproklamovanog "prava" Amerike!!! Dosta je, ako ne iprevishe, bilo takvih situacija i tome se jasno i odlucno mora reci NE!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u