ОШТРЕ МЕРЕ: Мигранти само уз дозволу напоље

OŠTRE MERE: Migranti samo uz dozvolu napolje

1 februara 2017

germany-migrants-435

Migranti smešteni u centru u kasarni u Obrenovcu će ubuduće moći da napuštaju objekat samo uz dozvolu, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Čučković je u emisiji „150 minuta“ na TV Prva rekao da se uvodi i obavezno povečerje u 22 časa, nakon čega smeštene izbeglice do jutra neće smeti napolje.

Ove odluke donete su nakon incidenta u Obrenovcu u kome je jedna žena napadnuta, a kako je rekla policiji, napadači su bili migranti.

Kada je napadnuta ona je šetala gradom sa troje male dece, a navodno su napadači hteli da joj uzmu i kolica sa bebom.

I ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin je potvrdio je da će biti uvedene posebne mere kontrole u Obrenovcu, a apelovao je na građane da ne donose sud pre nego što se završi istraga.

– Uspostavljena je čvršća kontrola u smislu da će samo uz određene dozvole moći da napuštaju kamp, da se vraćaju u određeno vreme i da im se izdaju odgovarajuće legitimacije – rekao je Vulin.

Upitan da li će se, ako se ispostavi da se napad zaista dogodio, promeniti politika prema migrantima, Vulin je rekao da nije stvar u promeni politike već u sprovođenju zakona i kažnjavanju onih koji su počinili krivično delo, bez obzira na tt da li su migranti ili građani Srbije.

Policiji je prijavljen slučaj, pokrenut je postupak protiv NN lica, a više detalja će biti poznato javnosti kada nadležni organi saopšte šta se vidi na snimcima nadzornih kamera sa mesta napada.

MUP je saopštio da je prijavljen napad grupe migranata na ženu sa decom u Obrenovcu, o čemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u toj opštini.

U MUP-u dodaju da se vodi istraga i da policija radi na rasvetljavanju svih činjenica.

Čučković je za B92.net rekao da „ne treba trčati pred rudu“ i donositi preuranjene zaključke, ali je ranije rekao i da je ovim slučajem „nedopustiv način uzvraćeno na gostoprimstvo Obrenovčana“.

– Sve i da su je samo udarili, da nisu pokušali da joj uzmu dete, nedopustivo je ovako uzvratiti na gostoprimstvo Obrenovčana, koji su ih, jer nemaju gde, primili u svoj grad kada je napolju bilo 15 stepeni – rekao je Čučković.

Predsednik opštine je danas naveo i da je posao nadležnih da obezbede punu bezbednost građana Obrenovca i naveo da su, u skladu sa tim, sprovedene mere koje su naložili ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sodom von Gomor says:

    ZAMISLI, OD 22 ČASA DO JUTRO NE SMEJU VANI ! KAKO STROGO :-))) A 18 ČASOVA NIJE PROBLEM ŠTO SU U GRADU ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *