ОШТРЕ РЕАКЦИЈЕ ЗБОГ УПЛОВЉАВАЊА НАТО БРОДОВА: НАТО Црној Гори дугује крв, одлазите одавде!

OŠTRE REAKCIJE ZBOG UPLOVLJAVANJA NATO BRODOVA: NATO Crnoj Gori duguje krv, odlazite odavde!

24 februara 2018

Jučerašnje uplovljavanje brodova NATO alijanse u Luku Bar izazvalo je ogorčenje, ali i zabrinutost kod velikog broja građana Crne Gore. Oštre osude stižu iz političkih partija, ali i nevladinih organizacija, prenosi „Barski portal“.

Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije (NSD), za „Barski portal“ je kazao da se ovim činom jasno pokazuje da je vlast nesposobna da sama stvori mehanizme za odbranu teritorije i teritorijalnih voda Crne Gore.

„Stoga, kontrolu nad istima prepušta stranim državama koje imaju svoje interese i koje Crnu Goru ne žele da zaštite čak ni od paradržave Kosovo“, kazao je Kovačević.

Iz „Crnogorskog otadžbinskog pokreta“ (COP) čije je sedište u Baru, u isto vreme saopštavaju da „agresorski brodovi nijesu dobrodošli u Bar i Crnu Goru, jer ne donose ništa dobro“.

„Odnarođena, izdajnička i vazalna vlast privatne države porodice Đukanović uvukla je Montenegro u zločinačkom NATO. Međutim, Crnu Goru i Crnogorce nije, jer za to narod nije dao dozvolu.

Zato je obaveza svih Crnogoraca koji ne prihvataju izdaju i ropstvo, da na svakom koraku i u svakom trenutku pružaju otpor fizičkom porobljavanju i zatiranju Crne Gore i njenih najvećih vrednosti. Zato otpor i prezir pokažimo i prema dželatima koji su izvršili agresiju nad ovom zemljom 1999. godine, bez ikakvog povoda. Pokažimo im da su ovde nepoželjni i da ih narod Crne Gore smatra masovnim ubicama i najopakijim dušmanima.

To se nikada promeniti neće, uprkos snažnim pokušajima da se svest Crnogoraca nasilno promeni i nametne se nazadni, dokazano demonski sistem vrednosti koji NATO promoviše“, kaže se u saopštenju COP-a.

U reagovanju NVO „Spič- Sutomore“ ističe se zabrinost zbog osionosti koju demonstrira NATO „ne skrivajući da Luku Bar već doživljava i vidi kao svoju vojnu bazu“.

„Osvajački ratni vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv i koji je prvu kasetnu bombu na našu državu bacio upravo u barskoj opštini (na Crnom rtu kod Sutomora) došao je osiono, kako se ponašao i pre 19 godina, kada je svoje milosrđe prema ovom narodu i njegovoj državi demonstrirao brutalnim nasipanjem osiromašenim uranijom i projektilima najjače razorne moći.

Ali i progonom desetina hiljada Crnogoraca sa Kosova i Metohije. Jednog jedinog Crnogorca ti naši krvnici ne ostaviše u okupiranoj Metohiji. Zato ih u ime starosedilaca Bara, Sutomora i Crne Gore, ali i u ime svih Crnogoraca kojima je stalo do istinskog mira, pozivamo da napuste bez odlaganja Luku Bar i Crnu Goru, a svoje prijatelje iz režima u Podgorici neka primaju daleko od prostora koji na ovaj način iznova kontaminiraju“ saopštili su iz NVO „Spič- Sutomore“.

Podsetimo, stalna grupa NATO protivminskih brodova uplovila je juče u Luku Bar, što su mnogi prepoznali kao surovu demonstraciju sile.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, protivminska grupa pod komandom kapetana fregate Džastina Heinsa boraviće u Crnoj Gori do 1. marta.

Grupu čine osmatrački brod Kraljevske britanske mornarice i dva minolovca – turski i španski.

„Tokom boravka, posade i brodovi imaće više aktivnosti sa kolegama iz Mornarice Vojske Crne Gore“, saopštili su iz crnogorske vlade.

KOMENTARI8 komentara

 1. Beli Orao says:

  Tu čorbu im je Đukonjina kuvala sad nek je loču kako znaju!!! Žao mi je samo iskrenih Srbogoraca patriota, da moraju to sve gledati!!!

  • dobricad cosic says:

   Za Srbiju je najvece prokletstvo to sto radi i sto je radila Crnoj Gori

 2. Velika Metla says:

  Koja i kakva vast jadni ne bili??? Pa to nikakve veze nema s vlašću! Ta nazovi vlast je skup okorelih podrepaša i kriminalaca kakvih nikada u Crnoj Gori nije bilo! Podlovćenski bravi! Ne svi naravno,ali ova novoformirana "nacija" milošiptogorci su TEK posebna sorta! Najveći neljudi,šljam,neradnici,oni koji nikada u životu ništa do dolaska "milogoraca"u svojim bednim i nadasve jadnim životima nisu stekli ama baš ništa,do tek posle dupolizanja milovog "prkna",otpad od ljudskog roda se sakupio uz Mila Đukaja!

  • Zaharije Serak says:

   Ti se stvarno totalni promasaj,kao covjek na prvom mjestu.Tvoje “mrsavo “ poznavanje Istorije nije dovoljno da nazoves I ponizavas narod,naciju Crnogorsku.Ali eto kao pacijentu ti je vjerovatno i to dozvoljeno.Meni je tebe zao,zao koliko malo znas,a zivis

 3. vuk says:

  nato velesila crna gora xaaxaxaxax sve bapisano malim slovima namerno nezasluzuju da tupim tastaturu na njih

 4. Kuč says:

  A kako trpite nesoj? Što bi od čojstva iunaštva, jadni?

 5. Zaharije Serak says:

  Stvarno ce se nesto promijeniti kada partija sa predznakom “Srbska “ ostro trazi u Crnoj Gori.Osvjestite se Crna Gora je otisla iz ralja Srbije i Rusije.Sada je to gotovo i kao clana NATO,Drzave clanice istoga su DUZNE da je brane.To je ipak malo veci zalogaj za Rusiju,a o Srbiji necu ni da govorim

 6. harry neron says:

  Zar mi može neko objasniti kada u istoriji su se crnogorci ( ili zvani dukljani nekada)bavili nečim legalnim i živeli od nečeg legalnog ako zaboravimo onu Bulatovićevu alanfordovsku priču o legalizaciji kriminala ( kriminal kao državni posao).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *