ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ КИЈЕВУ

OŠTRO UPOZORENJE KIJEVU

20 maja 2024

VAŠINGTON, kao i do sada, očekuje od Kijeva da američko oružje primenjuje u okviru granica Ukrajine koje priznaju SAD, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

Predsednik Združenog generalštaba američke vojske Čarls Braun dodao je da se radi o podršci borbi na već postojećim frontovima, kao i o napadima na Krim, koji SAD smatraju delom Ukrajine.Braun je, pored toga, istakao da Vašington smatra mogućim povratak vojnih instruktora u Ukrajinu nakon završetka sukoba, ali za sada takvih planova nema.

– Američka vojna lica radila su tamo i trenirala Ukrajince do februara 2022. godine, a sada ne. Kada se sukob završi, pretpostavljam da bismo mogli vratiti instruktore nazad, rekao je on novinarima.

JOŠ SEDAM ZEMALJA ŠALJE KIJEVU ORUŽJE

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Španija, Rumunija, Belgija i Litvanija isporučivaće Kijevu tehniku i rakete u okviru nemačke inicijative o jačanju ukrajinske PVO (IAAD), saopštilo je nemačko Ministarstvo Odbrane na društvenoj mreži „Iks“.

Ministarstvo je istaklo da su u okviru onlajn-sednice kontakt-grupe o Ukrajini mnogi partneri pokazali da žele da podrže nemačku inicijativu.

– Belgija, Danska, Holandija, Norveška i Kanada će pomoći finansijski, a SAD, Velika Britanija, Francuska, Španija, Rumunija, Belgija i Litvanija – tehnikom i raketama. Letonija takođe želi da se pridruži ovoj inicijativi, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ja ba ja, sve istina šta kauboji kažu...

  2. Milutin says:

    Isto tako kao što Amerikanci smatraju da je Krim ukrajinski i Rusi mogu smatrati da svuda gde se obučavaju ukrajinski vojnici jeste Ukrajina. Dakle po svim ratnim zakonima mogu da udaraju po tim centrima obuke suparničke vojske. Jedni smatraju jedno i tako deluju a drugi će smatrati ono i tako delovati. Prosto kao šamar.

  3. persida says:

    A dje su Crnosumci, zar oni ne salju trupe?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *