ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ РУСИЈЕ: Ако украјински Ф-16 полете из НАТО земаља, реаговаћемо

OŠTRO UPOZORENJE RUSIJE: Ako ukrajinski F-16 polete iz NATO zemalja, reagovaćemo

14 decembra 2023

Ukoliko avioni F-16 budu leteli iz baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj u interesu Oružanih snaga Ukrajine Rusija će smatrati da ove zemlje postaju deo konflikta, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima za pitanja vojne bezbednosti i kontrole naoružanja u Beču Konstantin Gavrilov.

„Snažno upozoravamo da će se upotreba borbenih lovaca sa teritorije ovih zemalja članica NATO u Moskvi smatrati njihovim učešćem u sukobu u Ukrajini i primorati Rusiju da preduzme mere odmazde“, rekao je on na sastanku OEBS Foruma za bezbednosnu saradnju, prenose „RIA Novosti“.On je istakao da Vašington i njegovi sateliti nastavljaju da stvaraju bezbednosne pretnje na zapadnim granicama Rusije.

„Agresivna priroda njihove politike više se ne krije iza formulacija o isključivo defanzivnoj orijentaciji vojnih doktrina. U nacionalnim i koalicionim doktrinarnim smernicama država NATO unosi se pretendovanje na globalnu i regionalnu dominaciju, koju planiraju da ostvare upotrebom vojne sile“, objasnio je Gavrilov.

Gavrilov je dodao da su počela da se pojavljuju mišljenja da bi u uslovima značajnog uništenja aerodroma u Ukrajini, F-16 prebačeni ukrajinskoj vojsci mogli da polete iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

Dosad su Holandija i Danska, od zapadnih zemalja, poručile da će da prebace F-16 Ukrajini.

Amsterdam očekuje da će da pošalje prve lovce u Kijev 2024. godine.

KOMENTARI10 komentara

 1. hrvacki bušmanin says:

  aaaaauuuuuuuu, samo prete...a to nije baš kulturno a ni finacko😁

 2. milorad5 says:

  f16 nisu uopšte ukrajinski avijoni a ni piloti neće biti ukrajinci ako uopšte NADJU BUDALE da lete u ukrajini...zato se i odlaže "isporuka" neće niko da ide u sigurnu smrt i nema ko da leti...ukr da obuče NEMOGU ni pod razno...recimo jedan od glavnih problema manjih država kao što je srbija da imaju brojniju avijaciju su PILOTI i SISTEMI ZA ODRŽAVANJE a ne AVIONI...ukri ma bi trebalo 3 god. da završe osnovnu obuku i trening za te avione a bez toga je besmisleno da poleću uopšte odmah će da ih obore 2-3 misije i ode i polupilot i avion...NATO se zanosi vlažnim snovima kako že njihova borbena avijacija nesmetano da daje vazdušnu podršku ukrima ali u ukrajini nema više aerodroma pa se lože kako će poleti iz poljske ili rumunije,pa onda kao lette pri zemlji pa onda kobajagi udju u ukrajinu itd ..to su buudale preispoljne a rusi ih upozoravaju da ih VIDE...

 3. Jovan Kojic -Perth says:

  Necete nista reagovat .Kao ni jedna muslimanska drzava kod rata sa Izraelom jer Amerika stoji iz te drzave iz koje poleti .Kao i iza Izraela .Ali iskreno radujem se .

  • spira says:

   Da li si baš siguran da Rusi neće reagovati. Rusija je svesna da je u ratu za zapadnim satanistima.Putin nije Staljin da čeka da nacisti uđu u Rusku teritoriju. Putim je je pre više od 10 godina govorio u Budenstagu da ne čačkaju Rusiju. Niko nije hteo da ga sluša. Sejali su vewtar sada žanju oluju.

   • persida says:

    Ako nacisti budu slali Ukrima avione iz Amsterdama, onda bi Rusi morali gađati Amsterdam. Ne verujem da će se to desiti. Bankari i ljudi iz senke su se dogovorili koliko će rat trajati i tu su avioni samo dekoracija, kao minđuše.

 4. Don Milo says:

  Kad mogu iz Belorusije, mogu iz Poljske,Rumunjske i Slovačke.

  • Duca says:

   A ko to leti iz Belorusije u Ukrajinu?

 5. da da says:

  Rusija je konsolidovala redove i ojačala vojsku u ovih dve godine specijalne operacije.Varaju se mnogi da neće preći linije koje je postavila.Kad samelju naciste u tkz,ukrajini,šta ih može zaustaviti da opamete bilo koga,da neće možda hrvatska da im se suprostavi??? ili nemačka,austrija,bugarska??? nemojte biti smešni,pa plitki potok je jači od njihovih armija.Zaboravio sam ameriku navesti,sa svojom narko-ukantanom armijom,koja je sve oružije ostavila frajerima u sandalama u Afganistanu i pobegla za USA,da neće ona nešto učiniti na frontu,hehehe.sanjajte.

  • Don Milo says:

   A kad će da samelju te naciste u Ukrajini?Prije im je trebalo sedam dana, tako su srpski stratezi zamišljali poraz Ukrajine.Sada, minimalno sedam godina do kapitulacije Kijeva..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *