ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ РУСИЈЕ Америци и њиховим РАТНИМ БРОДОВИМА

OŠTRO UPOZORENJE RUSIJE Americi i njihovim RATNIM BRODOVIMA

21 januara 2019

Dolazak ratnih brodova SAD u Crno more nema nikakve veze sa američkom bezbednošću, već je motivisan unutrašnjom politikom.

To je izjavio ruski senator Aleksej Puškov.

Puškov je poručio da bi američki ratni brodovi trebalo da se klone ruske obale, prenosi Rojters.„Američki ratni brodovi postaju česti posetioci u Crnom moru. Ove posete nemaju nikakve veze sa američkom bezbednošću. Oni zavijore svoju zastavu, pošaju nam signal, i smire svoje senatore, koji zahtevaju da se pošalje celokuplna vojna flota u Crno more. Oni bi trebalo da se drže dalje od naše obale“, poručio je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

Američka Šesta flota saopštila je u subotu da je razarač „US S Donald Kuk“ opremljen navođenim raketama započeo prolazak kroz moreuz Dardanele na putu ka Crnom moru kako bi „obavio operacije pomorske bezbednosti i povećao regionalnu pomorsku stabilnost, kombinovanu spremnost i pomorski kapacitet sa našim NATO saveznicima i partnerima u regionu“.

Centar za kontrolu nacionalne odbrane Ministarstva odbrane Rusije potom je saopštio da su „snage Crnomorske flote započele praćenje američkog razarača „UŠ Donald Kuk“ opremljenog navođenim raketama odmah nakon njegovog ulaska u Crno more“.

Prema navodima centra, američki brod će biti praćen elektronskim i tehničkim sredstvima.

Centar za kontrolu nacionalne odbrane Ministarstva odbrane Rusije naveo je da američki razarač „UŠ Donald Kuk“ prema Konvenciji iz Montroa ne može tu da ostane duže od 21 dana.

TAS S prenosi da ova konvencija reguliše prolazak i plovidbu kroz moreuze Bosfor i Dardanele, a da američki razarač tu ne može da se zadrži duže od tri nedelje, pošto pripada zemlji koja ne izlazi na Crno more.

Ruska agencija podseća da je početkom ovog meseca bilo navoda o tome da je brod za iskrcavanje „US S Fort Mekhenri“ prošao kroz Dardanele ka Crnom moru.

Konvencija iz Montroa je potpisana 1936. godine u tom švajcarskom gradu, a jedna od potpisnica ovog međunarodnog sporazuma uz Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francusku, bivši Sovjetski Savez i druge zemlje bila je i tadašnja Kraljevina Jugoslavija.

KOMENTARI3 komentara

 1. raikkonen says:

  rusi samo pretu a kravari teraju i ne shljive ih...jer znaju da rusi nece nishta da urade, sam ce da izraze duboku zabrinutost !!..ajde bre rusi vishe nosite se u.....shto se ku..te kad nemate full potencijal da se obracunate!!

  • Dani says:

   Strpljenje Rajko,imaj strpljenja!!

  • Kiki NS says:

   Daj im bar tri nedelje. Posle ćemo da ih pljujemo zajedno...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *