ОСВАЈАЈУ СРБИЈУ И БАЛКАН: Отворена Кинеска банка у Београду

OSVAJAJU SRBIJU I BALKAN: Otvorena Kineska banka u Beogradu

21 januara 2017

kineska-banka

Dolaskom „Kineske banke“ očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje Železare u Smederevu, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je dodao da će ovaj dan biti upamćen kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim.

„Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo ’Hestila‘, naša Železara će poslovati bolje nego ikad u svojoj istoriji“, rekao je predsednik u Palati Srbije, na ceremoniji svečanog otvaranja „Kineske banke“, čija će se centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu nalaziti u Beogradu.

Nikolić kaže da je zahvalan vladama obe zemlje na poslovnosti i realizaciji dogovorenih projekata od kojih je jedan od važnijih krunisan ovom ceremonijom.

„Jedna od tema o kojima sam razgovarao sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom bio je dolazak ’Kineske banke‘. Posebno mi je drago što je tadašnji član delegacije NR Kine, predsednik UO ’Kineske banke‘ Tian Guoli i danas sa nama. Ovaj dan upamtićemo kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim“, istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije poželeo je da se „Kineska banka“ razvija i uspešno posluje na regionalnom nivou, jer, kako ocenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantuje i razvoj Srbije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivan Grozni says:

    Pozdravljam otvaranje kineske banke ali bih mnogo zadovoljniji bio kad bi se otvorila SRPSKA banka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *