Осванули плакати 1389 у Новом Саду!

Osvanuli plakati 1389 u Novom Sadu!

29 jula 2017

U proteklih nekoliko dana SNP 1389 u Novom Sadu pokrenuo je akciju ulepšavanja gradskih ulica.
Pripadnici pokreta  polepili su u Novom Sadu i okolnim mestima Futog i Veternik više hiljada plakata i nalepnica sa srpskim motivima  (logom pokreta na kome je ucrtan grb Svetorodne loze Nemanjić, pravoslavni zlatni krst, štit sa četiri oscila, godina 1389. koja je čuvar nacionalnog identiteta, kao i parola pokreta koja glasi „DOSLEDNOST, DOSTOJANSTVO, BEZ KOMPROMISA!„,  dok je  sadržaj nalepnice glasio „NOVI SAD, SRBIJA, VOJVODINA NIKADA!„, aludirajući na očuvanje teritorijalne celovitosti naše države).
Cilj ove akcije je bio da se podigne svest o tradiciji, lepoti srpskih simbola i srpske istorije, posebno kod mladih ljudi.

U akciji je učestvovalo nekoliko desetina članova. Tokom realizacije naše akcije narod je prilazio i pružao veliku podršku buđenju nacionalizma na severnim delovima Republike Srbije.

Ovim putem oštro odgovaramo na saopštenje LSV i pojedinih prozapadnih medija koji su SNP 1389 i njene članove nazvali „fašistima„.
Istina je da smo i kod prostorija LSV zalepili jedan plakat i nalepnicu sa gore pomenutim sadržajem,  ne sa namerom da nekog provociramo ili sa namerom da nekog uvredimo, već isključivo sa velikom željom da ulepšamo prostor ispred  LSV sa prelepim srpskim bojama i najlepšim srpskim motivima…

Naši sugrađani koji prolaze ulicom u kojoj se nalaze prostorije i sedište LSV sa gađenjem okreću glavu i prelaze na drugu stranu ulice, pokušavajući tako da izbegnu zlo koje im se na silu nameće.

Kako bi jednom ti pogledi bili obavijeni sa radošću, divljenjem i pozitivnom energijom  (i ako nije u našem stilu pomagati izdajnike i strane plaćenike) odlučili smo da zalepimo i jedan plakat sa nalepnicom na njihov ulaz.
Vrlo je diskutabilno frljane  izrazima kao što je „fašizam„ posebno je diskutabilno sa čije strane dolazi osuda…

Osuda je došla sa one strane koja je dizala pasoš „Republike Vojvodine„, one strane koja kaže „Srijem Hrvatskoj„, one strane koja razbija table nacionalne televizije…
Vrlo diskutabilan „naš„ ili njihov fašizam!

NOVI SAD, SRBIJA, VOJVODINA NIKADA!

Služba informisanja – SNP 1389

Izvor: snp1389.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. Đurić says:

    Ciokomunistima je najlakše reći-fašisti- jer to pali a ne sećaju se svojih predaka po Lici, Baniji, Kordunu, Slavoniji i Hercegovini što su stradali od ustaških fašista. Tito i Bakarić su im utuvili u glavu da to zaborave.

  2. Kosovac says:

    Svi znamo da su ovo rutava vremena, tako da i samo lepljenje plakata predstavlja poduhvat. Nadam se da je ovo onaj pravi 1389 a ne Vacićeve Udbe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *