ОСВАНУО НЕБОЈШИН МУРАЛ У УЖИЦУ: Ужичани су га силно ценили и волели

OSVANUO NEBOJŠIN MURAL U UŽICU: Užičani su ga silno cenili i voleli

13 februara 2018

MLADI umetnik iz grada na Đetinji, Boban Lazić, oslikao je nedaleko od centra grada mural posvećen glumačkoj legendi Nebojši Glogovcu, a upečatljiv lik čoveka koga su Ere volele nastao je tokom noći, osvanuvši pred Užičanima u zoru, na Zadušnice.

– Želeo sam da se Užičani danas sete Nebojše Glogovca, dok ovom ulicom idu ka Crkvi i groblju da zapale sveće i da se Bogu pomole za svoje najmilije koje su izgubili. Nisam imao tu sreću da lično upoznam Glogovca, ali za sve nas u Srbiji, on predstavlja čoveka u nečovečnom vremenu: istinitog i hrabrog u nameri da živi bez podilaženja, pretvaranja i laži – kaže Lazić ispred tek oslikanog murala. – Za mene je još posebno važan njegov iskreni, umiveni i dirljivi patriotizam.

U subotnje jutro, stotine Užičana zastalo je na putu do groblja Dovarje ispred murala i lika glumca. Bila je to prilika da se Užičani podsete kako je Glogovac svojim talentom obojio nekoliko izdanja ovdašnjeg Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Poslednji put, to je učinio igrajući Hamleta. Ovaj put, umesto aplauza i radosti, Glogovac je ispraćen sa životne scene u tišini, ponekom suzom i molitvom, na prometnoj užičkoj ulici.

– Kada nešto važno izgubimo, skloni smo brzo da zaboravimo darove kojima su nas najbolji među nama zasipali. Nadam se da će Užičani, uz ovaj mural, pamtiti bolje – dodao je Lazić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *