ОСВЕТА РАМЗАНА КАДИРОВА: Код Дебаљцева убијен генерал Мунаев

OSVETA RAMZANA KADIROVA: Kod Debaljceva ubijen general Munaev

3 februara 2015

Isa-Munaev-650x421Brigadni general Isa Munaev, koga je lider ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov proglasio ličnim neprijateljem i čiju je smrt naredio, likvidiran je predhodnih dana u borbama kod Debaljceva. Infomraciju o pogibiji generala saopštio je komandant bataljona „Donbas“ Semjon Semčenko.

Isa Munaev je Čečen koji je ratovao na strani Ukrajine. Munaev se borio protiv Rusa u vreme rata u Čečeniji, a bio je komandant odbrane Groznog. Munaev je uhapšen u Ukrajini 2012. godine zbog posedovanja eksploziva, a istraga je utvrdila da je planirao ubistvo Vladimira Putina. Vlast u Kijevu je početkom januara oslobidila Munaeva koji se odmah priključio ratu protiv Novorusije.

On je u Ukrajini pokušao da organizuje jedan ukrajinski bataljon koji je trebao da se nazove po čečenskom separatisti „Džohar Dudajev“. Do tada Munev je bio zamenik komandanata u bataljonima „Donbas“ i „Azov“.

Njegovu likvidaciju ranije je naredio lider Čečenije Ramzan Kadirov. Osim Munaeva Kadirov je naredio likvidaciju i nekoliko ukrajinskih komandata koji su u izjavama podržali nedavni teroristički napad u Groznom.

Munaev je likvidiran u pokušaju deblokade Debaljceva.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Svetislav says:

    Kako ga nisu zastitile zapadne sluzbe? To pokazuje da je Kadirov sklopio bolji dil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *