ОСВЕТИЋЕМО ИМ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА! Лазански раскринкао удар на Србију, па оплео по Kолинди! (ВИДЕО)

OSVETIĆEMO IM SE JEDNOG DANA! Lazanski raskrinkao udar na Srbiju, pa opleo po Kolindi! (VIDEO)

2 septembra 2019

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski izjavio je da su Poljaci iskazali nepoštovanje prema sovjetskim žrtvama i srpskim žrtvama nepozivajući predstavnike Rusije i Srbije na obeležavanje godišnjice Drugog svetskog rata.

– Ovo je besramna politizacija onoga što se desilo u II svetskom ratu, ali mi smo svedoci jednog trenda pokušaja revizije i povoda, i uzroka, i rezultata II svetskog rata i to se samo uklapa u taj trend, pri čemu Poljaci imaju jedan izrazito visok stepen rusofobije. Morali su da iskažu poštovanje prema sovjetskim žrtvama i žrtvama koje je Srbija podnela u II svetskom ratu. Ovo je ozbiljan politički gaf Varšave. Šta smo mi to uradili Poljacima da oni prema nama ovako postupe? Nikakav sukob nismo imali, primali smo njihove izbeglice u Jugoslaviju. To se sve arhivira i treba birati trenutak kad ćemo im to vratiti! Reciprocitet u diplomatiji je zlatno pravilo – rekao je Lazanski.On je podsetio da je činjenica da do pada Italije u septembru 1943. godine, Hrvati nisu bili masovno u NOB.

Govoreći o izjavi predsednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je više od pola miliona hrvatskih građana učestvovalo u NOB, Lazanski kaže da se radilo najviše o Srbima.

– U Blajburgu je zarobljeno oko 140.000 pripadnika oružanih snaga NDH, krajem drugog svetskog rata, nakom četiri godine žestokih borbi. To pokazuje da je ustaški pokret prilično bio utemeljen u narodnim masama, što nas u školama nisu učili u ime bratsva i jedinstva. Onda nije ni čudno šta se desilo u Hrvatskoj 1991. i šta se i danas dešava – objasnio je vojno-politički komentator.

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Ustaše kamenovale kuće u srpskom selu Biljane Donje kod većinski srpskog grada Benkovca u Ravnim Kotarima.To je još jedna provokacija ustaškog okupatora nad Srbima u Dalmaciji,koje svojim ekstremno desničarskim i šovinističkim izjavama potiče kolinda grabar kitarović.

 2. Mile says:

  Poljaci danas jednako su sebični i proračunati za sebe na tuđi račun - na račun nas Srba, a isto takvi su bili prema nama i u 19 veku. Podsećanje: "Značajan uticaj na nastanak Načertanija (Ilije Garašanina ministra unutrašnjih dela kneževine Srbije) imala je velika emigracija, politička elita Poljske, izbegla iz zemlje nakon neuspelog novembarskog ustanka protiv Ruske Imperije 1830. godine. Ova mnogobrojna i politički uticajna emigracija je, vođena istaknutim diplomatom, knezom Adamom Čartorijskim (1770—1861), formirala svoje centre u Londonu, a posebno Parizu (u čuvenom hotelu Lambert), radi podsticanja antiruske i antiaustrijske delatnosti širom Evrope. Čartorijski početkom 1840-ih šalje na Balkansko poluostrvo i u Tursku na nekoliko misija. Uputio je u Srbiju 1843. godine posebnog izaslanika, Čeha Františeka Zaha (1807—1892), sa planom koji je imao da predoči Iliji Garašaninu, istaknutoj ličnosti tadašnjeg ustavobraniteljskog režima. Zahov plan je predviđao oslobođenje i ujedinjenje Južnih Slovena, koji bi potom pomogli oslobođenje Poljske od austrijske i ruske vlasti..." - Nama nije mesto u EU, a ni EU neće nas primiti, nego EU prefrigano nas vuče za nos kao posledlje budale, dok ne dobije priznanje Kosova od strane Srbije. Srbija će biti amputirana za deo teritorije kako planiraju tokom 2020 godine, a primaće nas da nas konačno NE PRIME u EU do 2030 godine. Može li veće poniženje od ovoga?

 3. Beli Orao says:

  Moram da podržim ovaj izvještaj Lazanskog. Ustaše su bile sve vrijeme aktivne u ubijanju Srba , srbske nejači , žena i staraca , koliko li je samo naroda deportovani u vozovima sa Kozare , Grmeča , Kninske Dinare , Grahova , Drvara i da ne nabrajam dalje a Kolinda priče sranje koje niko progutati nemože ? Ustaše kad su vidjele da Sovjeti tj Rusi dolaze 80% ih je preko noći pobacali ustaške kape i znamenje , presvlačili se masovno u partizane a to im je preko svojih komesara hrvata ( ustaša sa zvijezdom ) Broz naredio . Pa sad nek Kolinda pravi ustaško-hrvatsku istoriju i bulazi gluposti !!!

  • RASPUCHIN says:

   Lazanski spinuje za račun izdajničkog režima. Reciprocitet prema Poljskoj i osveta a o reciprocitetu i osveti "lijepoj njinoj" ni slova?

 4. milorad2 says:

  u vrhu hrvatske komun.partij je bilo isto onoliko ustaša koliko i u vrhu ustaškog stožera, znači SVI.SVE je to bila ista bratija podmuklih ubica i lažova.

 5. teoretičar says:

  Neću više da komentarišem.(Lazanski je pruzeo ceo komentar Harčenka. Koja poltrončina, majko mila)

 6. teoretičar says:

  Aaaa, mučilo me al sam se setio. Ovako je, kao kolindica, izgledala Mirjana Bobić Mojsilović(moja ljubimica) pre sto godina. Danas, nažalost, izgleda ko Lazanski.

  • Jasmina says:

   Samo si se ti prolepšao...

  • RASPUCHIN says:

   Niste korektni. Mirjana je bila ljepša od Kolinde a ni sada ne izgleda kao Lazanski iako su godine ostavile traga.

 7. Vjatič says:

  Poljaci kao pokatoličeni Srbski(Slovenski) narod su preko 4 veka pokušavali da satru Rusiju čineći najveća zverstva, pokolj, rušenja. Jedini do danas su uspeli da osvoje Moskvu ali ni to im nije pomoglo. 1920.su pobili preko 300.000 zarobljenih Rusa, i onda nije čudo što se "ljahi" toliko boje. Ne boje se oni Rusa, već osvete. Kao Poljsko Litvanska konfederacija kojom je upravljao Vatikan doneli su najkrvaviji period Ruske istorije, poznat kao "smutna vremena", A onda im je stigla osveta, a poznata kao "potop". Al ako se ne izvuku iz djavolji usa kandži,potop ih tek čeka.

  • teoretičar says:

   I Napoleon je osvojio Moskvu.

 8. persida says:

  Kadf na celo Rusije dodje patriota Rus, umesto polujevrejina Putina, igrace se druga pesma.

  • Milan says:

   Nisi objektivna, IQ je otanji, ali zato paranoična sumnjičavost radi. Stvar je u važnim procesima i u vremenu koje oni iziskuju, a nisu dovoljne samo jake ličnostima. Istu grešku pravili ste i na domaćem terenu 90-tih pa ste se jako vezivali za ličnost npr. Miloševića ne mereći šta se dešava u svetu i šta sve nas očekuje. Naravno Milošević nije bio supermen pa da može da pobedi Zapad i to na vrhuncu njegove snage, ali ni to ne vidite, nego ako pobede nema to je samo zato što je Milošević izdajnik. ... Treba još vremena da moćni protivnik oslabi. U ovoj fazi Rusija pokazuje jačanje i sve veću moć ali Zapad, SAD i NATO su još uvek jaki protivnici. Tek u sledećoj fazi kad Zapad još više oslabi videće se upadljivije pobeda i promene, nadam se pozitivne, koje će ta pobeda doneti i nama. Do tada proći će još vremena i sasvim prirodno moguće je da će neko nov tada biti na čelu Ruske Federacije.

   • Milan says:

    Ispravka jake ličnosti (umesto jake ličnostima)

 9. Baja says:

  Lazo, šta god da si reko, priznaj da bi voleo da je čalabrcneš !

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ona je licemerstvo dovela do granice nepoznate ljudskom rodu.Nakon napada hrvatskih šovinista na Srbe u Uzdolju kod Knina i Đevrskama kod Kistanja, kolinda je odbila da osudi taj napad.Samo je preostalim Srbima u hrvatskoj poručila da moraju da paze da svojim izjavama ne iritiraju hrvatsku većinu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *