OTAC MALE ANASTASIJE: Rekla je da odlazi na bolje mesto da se igra sa drugarima

OTAC MALE ANASTASIJE: Rekla je da odlazi na bolje mesto da se igra sa drugarima

8 aprila 2014

Vranje---Anastasija-Trajkov_620x0Desetogodišnja Anastasija Trajković iz Vranja izgubila je u utorak ujutru borbu za život. Devojčica, koja se zajedno sa roditeljima borila protiv retkog oblika hordoma, izgubila je bitku uprkos brojnim pokušajima lečenja. U krugu svoje porodice, prema rečima oca Dragana, Anastasija je rekla da odlazi na neko bolje mesto da se igra sa drugovima iz škole, zatim je utonula u komu.

Dva dana je bila u komi, sve smo pokušali ali našem anđelu nije bilo leka – priča Dragan kroz suze.

Majka Snežana, po struci medicinski radnik, je van sebe od bola.

Devojčici je dijagnostifikovana retka vrsta tumora hordoma. Javnost je za nju čula nakon što je prvostepena komisija Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje odbila lečnje protonskim zračenjem u inostranstvu. Nakon pritiska javnosti, devojčici se odobrava lečenje u proton centru u Poljskoj.

Ona sa majkom Snežanom odlazi u Češku, gde je imala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti iz Centra za protonsko zračenje prebačena u drugu pedijatrijsku kliniku za onkološke pacijente i krajem februara zbog pogoršanja celokupnog zdravstvenog stanja vraćaju se u Beograd.

Nakon što je konstatovano da nema leka, dete se transportuje u Vranje kako bi poslednje dane provela sa najbližima. U međuvremenu roditelji su pokušali i lečenje alternativnom medicinom.

Anastasija će biti sahranjena u sredu u Vranju.

VRANjE OPLAKUJE ANASTASIJU

Društvene mreže preplavljene su fotografijama devojčice i postovima u kojima Vranjanci izražavaju bol zbog gubitka male sugrađanke za čije su se ozdravljenje svi borili.

„Neka ti hiljade i hiljade zvezda obasjava put kojim koračaš… i neka ovi trenuci budu samo jedni u nizu do konačnog mira koji tako zaslužuješ. Oprosti životu i svetu što nisu savršeni. Tvoj osmeh za sve… pobediće sve naše suze… Srce malo. Dušo velika…“

„Hteli smo da ti pošaljemo anđela, ali anđeli ne čuvaju anđele“ …..
„Počivaj u miru, mali borcu“

Ovo su samo neke od poruka koje su nakon saznanja da je Anastasija preminula preplavile društvene mreže.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milena says:

    Pocivaj u miru andjele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *