Otac male Anstazije tuži lekare?

Otac male Anstazije tuži lekare?

9 aprila 2014

Vranje---Anastasija-Trajkov_620x0Mnogo propusta je učinjeno u lečenju devetogodišnje Anastasije iz Vranja, rekao je je devojčicin otac Dragan Trajković i najavio krivične prijave protiv lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu i RFZO koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.

Sve je krenulo od niških lekara koji nisu mogli da uspostave dijagnozu. Dao sam sve, žao mi je što nisam mogao da je spasim, rekao je Trajković.

Devetogodišnja Anastasija Trajković, koja je bolovala od hordoma, teškog oblika tumora, preminula je juče ujutru u svom domu u Vranju, nakon što je dan ranije upala u komu.

Anastasijin otac u izjavi portalu 24 sata.rs. najavio je krivične prijave protiv svih koji su pogrešili u lečenju. Počevši od lekara koji nisu uspeli da postave pravu dijagnozu, pa do RFZO koji je odugovlačio sa slanjem Anastasije u Prag na protonsko zračenje.

Dete je pre godinu dana operisano u Nišu zbog polipa. Onda je utvrđeno da nije polip u pitanju već maligni tumor, zbog čega je u Beogradu izdržala četiri ciklusa hemoterapije bez potrebe. Usledila je nova dijagnoza – tumor hordon.

Nakon toga je Anastasija izdržala još četiri operacije. Izgubljeno vreme upotpunio je i RFZO, odnosno prvostepena komisija koja je odbila zahtev roditelja iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na zračenje. Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku, rekao je on.

Anastasija je u Pragu izdržala 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti prebačena u drugu kliniku za onkološke pacijente.

Šanse za njen oporavak tada više nije bilo jer je tumor metastazirao. Po povratku, neko vreme je bila na Institutu za majku i dete, a nakon toga u bolnici u Vranju, odakle je otpuštena kući, jer je to bila i njena, ali i želja njenih roditelja.

Sahrana je zakazana za danas u 13 sati na Donjevranjskom groblju.

(Novosti.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *