ОТАЦ НЕНАД ИЛИЋ: Православни савети о посту, исповести, причешћу… (ВИДЕО)

OTAC NENAD ILIĆ: Pravoslavni saveti o postu, ispovesti, pričešću… (VIDEO)

19 decembra 2018

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je sveštenik Nenad Ilić. Tema emisije je bila svakodnevni život i problemi pravoslavnog čoveka u 21. veku.

U emisiji se govorilo i o tome kakav odnos pravoslavaci imaju prema smrti (00:01:00), o hrišćanskom raju, paklu, hrišćanskoj ljubavi i strahu (00:07:30), o ispovesti – stidu i sramu koji se tada javlja – i pokajanju pred sveštenikom ili monahom (00:13:50), o parohijskom svešteniku, organizaciji pravoslavne parohije i pričesti mirjana (00:24:40); i o odnosu pravoslavlja prema savremenoj umetnosti (00:31:15).

Takođe, tokom intervjua gost, otac Ilić je pričao i o ulozi Crkve u odbrani javnog morala i rijalitima (00:45:00), o tome da li treba da Crkva da iznese stav u vezi ideologija koja se propagiraju kroz obrazovni sistem i pravoslavnom misionarstvu (00:50:30), kao o tome da li može Crkva da pomogne da Srbi ostanu ili da se vrate na Kosmet (01:02:20), odnosno da li Crkva može da izopšti političare koji se zalažu za to da Kosovo nije u sastavu srpske države (01:06:15).

KOMENTARI3 komentara

 1. BorisLav says:

  To Hriscanstvo ce nam doci glave. Unistava nas vec vise od hiljadu i nece stati dok nas ne unisti. Vratite se staroj veri. Vratite se Svarogu, Perunu i Svetovidu. Probudite se iz hipnoze i cionistickih lazi vec jednom jer zadnji je cas.

  • Deda Micko says:

   Potpuno se slazem i o tome sam vec pisao, neverovatno koliko je Srbima ispran mozak.

 2. Jelica says:

  Kad bi svi koji idu u crkvu bili i delatni hrišćani, bio bi ne raj ali slično raju na zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *